Versli mama Anželika siūlo originalius namų puošybos elementus

Versli mama Anželika siūlo originalius namų puošybos elementus

05. Jul 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Nesnausk ir nebijok rizikuoti, norisi šūktelėti kiekvienai, po įkvepiančio pokalbio su Anželika Mikuckiene. Ji, kartu su vyru ir šešuru, kviečia pačioms tapti namų dizainerėmis ir atnaujinti interjerą su jų siūlomomis „Deco detalėmis“ www.decodetales.lt

20160705075220-58890.jpg

- Ką įdomaus siūlo „Deco detalės"?

- „Deco Detalės“ siūlo sienų dekorą, nuo trimačių drugelių, laikrodžių, sienų lipdukų iki veidrodinio krioklio ar veidrodinės gėlės per visą sieną. Mūsų sieninių laikrodžių ir veidrodžių kolekcija nustebins kiekvieną, o jeigu ne - su malonumu pagaminsime tai, kas pavers namus išskirtiniais, lyg prie namų interjero būtų prisilietęs profesionalus dizaineris. Kiekvienas turi savo jaukių namų viziją - svajonę, o mes galime padėti ją realizuoti.  

- Kaip sugalvojote imtis šio verslo? 

- Pradėjome visiškai nuo kito produkto, tačiau gerokai pavėlavome būti pirmi Lietuvoje. Ieškojome naujos, mums ir aplinkiniams įdomios srities. Pradėjome prekybą „Deco Detalėmis“ kadangi patys ieškojome būdų kaip atnaujinti savo namų sienas, pasigedome modernių ir originalių idėjų sienų dekoravimui. Ypatingai skurdžios pasirodė vaikų kambario puošimo idėjos, kurios mums tuo metu jau buvo aktualios. Standartinės lentynėlės, paveikslai ar nusibodę klasikiniai sieniniai laikrodžiai mums įspūdžio nepadarė ir, tik po ilgų paieškų, išgirdome apie akrilinį stiklą ir jo panaudojimo galimybes. Idėją gavome iš vyro tėčio, versle jis jau daugiau nei 20 metų, taigi ir patarimais pasidalyti tikrai gali. Jo užsidegimas buvo toks didelis, kad užsikrėtėme ir mes.

- Išsiskiriate tuo, kad jūs ne tik perpardavinėjate, bet ir gaminate. Ar turėjote šioje srityje patirties? Kaip sekėsi organizuoti darbus, kas sudėtingiausia? 

- Viskas vyko gana įprastai ir paprastai – radome gamintoją, deja, ne Lietuvoje. Per kelias dienas susiderinome bendradarbiavimo sąlygas, susitarėme, jog ne tik atstovausime Lietuvoje beveik nežinomą prekės ženklą, bet galėsime kurti ir savo dekoracijų ar laikrodžių modelius. Nors Lietuvoje panašią produkciją gaminti taip pat galima, bet mūsų dizaineriai, turintys pjaustymo stakles, geriau renkasi, kad jos stovėtų be darbo, negu gaminti galutinį produktą už mažesnę kainą. Sukūrėme naują elektroninę parduotuvę, pertvarkėme esamą realią (fizinę) parduotuvę ir taip darbuojamės toliau.

Sudėtingiausia yra pasiekti savo pirkėją. Savo produkcija didžiuojamės, tačiau apie mus dar labai mažai kas žino. Stengiamės nenuvilti nė vieno kliento. Nuolat didiname sandėlį, kad galėtume nedelsdami pasiūlyti kuo didesnį asortimentą. Tačiau, turint apie 150 modelių prekių, kurių kiekviena gali būti šešiolikos spalvų, o laikrodžiai gali turėti dar ir skirtingų spalvų rodykles - galimi variacijų skaičiai susidaro įspūdingi.

Ekologiškas akrilinis stiklas – plastiko gaminys, dar žinomas kaip PMMA. Savo išvaizda labai panašus į įprastą stiklą, bet lengvesnis ir saugesnis. Prekėms gaminti naudojamas akrilinis stiklas atvežamas iš Italijos nepriekaištingos kokybės, o kadangi viskas apdirbama lazeriu, tai gaminio kraštai lieka gražiai nupjauti ir visiškai saugūs. Neatmetame galimybės ateityje visą gamybą perkelti į Lietuvą, bet šiai dienai esama partnerystė pilnai patenkina mūsų poreikius.

20160705075241-42306.jpg

- Kokie produktai patys populiariausi?

- Laikrodžiai su 3D drugeliais, sienų lipdukai - užrašai komponuoti kartu su laikrodžiais.

Vaikų kambariui populiariausi yra spalvoti laikrodukai - mokintis skaičius ir sienų lipdukai su linksmomis frazėmis, pačios šeimos sugalvotomis vaikų kambario taikyklėmis ir kitos dekoracijos iš lipduko arba akrilinio stiklo. Prieš mėnesį pristatėme naują dekoratyvinių veidrodžių kolekciją. Esame tikri, kad nieko panašaus Lietuvoje nepamatysite.

- Taikote tik į Lietuvos rinką ar ir į užsienį? 

- Esame oficialūs prekės ženklo „Flexistyle“ atstovai Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Kaliningrade. Šie metai yra skirti tapti pakankamai žinomais Lietuvoje, toliau pradėsime stipriau žvalgytis ir į kaimynines šalis.

- Kur ir kaip pardavinėjate kitose šalyse?

- Lengviausias ir pigiausias būdas, žinoma, elektroninė erdvė, į kurią ir žvalgysimės visų pirma. Šiai dienai visas savo jėgas ir kūrybą atiduodame Lietuvai, tačiau mums to neužtenka. Norisi augti. O kai yra noras - atsiranda ir galimybė. 

- Kur reklamuojatės? Kas geriausia?

- Socialiniuose tinkluose. Darome akcijas, skatiname bendravimą, klientai dalinasi nuotraukmis su pakabinta mūsų produkcija, aptarinėja, dalinasi idėjomis. Retkarčiais išbandome ir lankstinukų platinimą, bet prioritetą teikiama reklamai internete.

- Pavadinimas labai aiškus ir paprastas - nesinorėjo įmantresnio?

- Toks ir buvo tikslas. Pavadinimo norėjome tokio, kokie esame ir patys. Kaip sako viena lietuvių liaudies patarlė: "Pagal rūbą sutinka, pagal protą palydi". Mūsų pavadinimas - mūsų rūbas - aiškus ir paprastas.

20160705075410-57855.jpg 

- Ką dirbote iki šio verslo? Kaip tai padėjo?

- Nuolat studijavau (pabaigiau Ekonomikos ir finansų valdymo magistrantūros studijas MRU), studijoms teko atiduoti daug laiko, dėl to darbas nebuvo pagrindinė savęs realizavimo vieta. Dirbau alternatyviosios energetikos ir elektrotechnikos įmonėje analitike, nekilnojamojo turto agentūroje pardavimų vadybininke, logistikos įmonėje apskaitininke, o vėliau - direktoriaus pavaduotoja. Patirties turiu skirtingose srityse ir darbuose - tai padrąsino ir paskatino kurti savo verslą.

- Ar rašėte verslo planą? Kodėl?

- Ne, praėjo nedaug laiko po rašytinų mokslo darbų, tų žinių pakako. Taip pat neprireikė imti paskolos iš banko, išsivertėme savo santaupomis.

- Ar tyrėte prieš pradėdama rinką - daug konkurentų buvo? Kiek atsirado dabar?

- Kadangi mūsų prekė yra specifinė, patikrinti rinką nebuvo sunku. Konkurencija, nors ir netiesioginė, žinoma, buvo ir yra iki šiol. Vis dėlto unikalumą išlaikome ir šiuo metu esame vienintelė įmonė Lietuvoje, siūlanti tokį didelį pasirinkimą sieninių laikrodžių ir veidrodžių iš akrilinio stiklo.

- Kiek reikėjo investicijų ir iš kur jas gavote?

- Įmonės atidarimui 10 tūks. litų (UAB "Mikadus" registruota 2014 metais), tai buvo tikslingo taupymo santaupos, surinktos toli gražu ne per vienerius metus. Investuoti tenka ir toliau, grąža nėra pakankama, bet tuo pačiu nuolat didėjame, augame, didiname prekių kiekį sandėlyje.

- Taikotės ir į didmeną? Kaip sekasi?

- Po truputį. Šiuo metu mūsų sieninius laikrodžius ir veidrodžius savo mieste gali rasti Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės, Telšių bei Plungės gyventojai, didžiuosiuose miesto prekybos centruose arba baldų salonuose. Iš viso 10 prekybos salonų turi mūsų produkcijos, tačiau ne kiekvienas neša pastovų pelną, todėl ir toliau ieškome partnerių.

20160705075303-81896.jpg

- Papasakokite apie savo vaikutį - kiek metų, koks vardaisir kas prižiūri, kol mama dirba? 

- 2015 metais spalio 06 diena gimė mūsų dukrytė Samanta. Mažytė labai aktyvi, viskuo besidominti ir labai greitai besivystanti (net 6,5 mėn. atsistojo!), tad dėmesio reikalauja tikrai nemažai.

Džiaugiames su vyru galėdami beveik visą laiką leisti kartu (dirba savaitgaliais naktinį darbą). Dėka vyro darbo grafiko -  mūsų mažytė nebūna viena, dažniausiai esame visi trys kartu. O kūrybinius, finansinius ir kitus įmonės klausimus stengiames spręsti jos dienos ar nakties miego metu. 

- Ar jūsų namuose daug „Deco detalių"?

- Tikrai taip! Ilgą laiką mūsų namai „skendo“ „Deco detalėse“ (juokiasi). Aišku perkeltine prasme. Turime erdvų butą, kuris dažnai atlieka ir sandėlio funkciją.

20160705075333-73201.jpg

Prieš savaitę mūsų virtuvėje „apsigyveno“ didelis lipdukas Katinas. Klijavome Samantai miegant, prabudus nustebino jos reakcija - mielai ir ilgai bandė jį apkabinti ir kažką jam šnabždėti, tai kartojasi iki šiol kiekvieną rytą. Eh, kaip džiaugiasi širdelė, matant laimingą vaiką. Iš tikrųjų lipdukas su katinu, kuris lyg sako: „Ir ką mes čia valgom?“ buvo klijuojamas su tikslu priminti mums vakarais neatidarinėti šaldytuvo, o pradžiuginome ir vaiką. Taip pat esame papuošę ir sieną virš vaikiškos lovytės. Panaudojome kelių spalvų drugelius bei veidrodinę karūną su baltu lipduku.

20160705075321-96793.jpg

- Kiek motinystė pastūmėjo jus į šią veiklą? 

- Nors motinystė iš tiesų yra malonus, bet sunkus darbas ir reikalauja daug laiko, tačiau sėdint namie ar vaikštant su vežimėliu po kiemą, saviraiškos, iš tiesų, trūksta. Darbas dabar man yra tapęs "laiku sau", dirbdama ir bendraudama su pirkėjais, kurdama jų norimas dekoracijas ir girdėdama gerus atsiliepimus apie galutinį rezultatą - jaučiuosi padariusi šį tą reikšmingo. Dirbdama anksčiau, tokio jausmo nepatirdavau ir tai yra be galo malonu.

- Ar sudėtinga kurti pačiai verslą? 

- Vienai, jeigu tai tik elektroninė parduotuvė ir nėra didelių pardavimų, manau, kad įmanoma. Tačiau turint fizinę parduotuvę ir didmenos prekybą tai tiesiog neįmanoma. Užkurti sėkmingą verslą yra sudėtingas ir ilgas procesas, tačiau tikrai to vertas, juk dabar tai darau ne tik dėl savęs, bet ir dėl savo mergytės.

Džiaugiuosi turėdama nuotabius partnerius - savo šeimą. Versle aktyviai dalyvauja mano vyras ir jo tėtis, iš kitų narių jaučiu didelį palaikymą. Minčių, naujų idėjų ir motyvacijos tikrai netrūksta!

- Ką dabar darytumėte kitaip?

- Smulkių klaidų ir neapgalvotų sprendimų tikrai pasitaiko, tačiau viską, ką turiu dabar, nebūčiau turėjusi, jeigu kažką gyvenime daryčiau kitaip. Visada stengdavausi žengti tik į priekį ir siekti savo tikslų. Juk svarbu ne kiek kartu teks kristi, o kiek kartų sugebėsi atsikelti.

- Koks jūsų patarimas mamoms, kurios tik pasvajoja imtis kažko savo - nuo ko pradėti? 

- Kuo skubiau imtis savo sumanyto darbo ir nesnausti. Visiškai pasiruošti tam neįmanoma, todėl tiesiog imkit ir darykit. Pamažu, po vieną žingsnelį ir jeigu idėja gera, ji prigis. Pirmos investicijos yra labai svarbios, tačiau ir jų neturint tikrai yra galimybė užkariauti rinką savo išradingumu arba sugebėjimais. Jeigu turėsite užsispyrimą ir degantį norą viduje - tikrai surasite laiko ir įgyvendinsite savo svajones!

Ačiū už pokalbį!

„Deco Detales“ rasite www.decodetales.lt, www.facebook.com/DecoDetales, o jų produkciją tiesiogiai galite apžiūrėti:

Vilniuje, firminiame salone Priegliaus g. 1  (PC „Pupa"), Ozo g. 25 (parduotuvė „Frezija", PC „Akropolis“) , Eitminų g. 18 (parduotuvė „SilkPlaster");

Klaipėdoje Taikos pr. 66A (parduotuvė „Dovinda", PC „Grandus"), Baltijos pr. 6A (parduotuvė „Redos Baldai", PC „Berry baldai"), Dubysos g. 19 (parduotuvė „Alantas" PC "Deco centras");

Šiauliuose Tilžės g. 225 (parduotuvė „Dovinda", PC "Tilžė"), Vilniaus g. 193 (parduotuvė „Dovinda");

Marijampolėje Geležinkelio g. 3 (parduotuvė „Furnera");

Plungėje Telšių g. 15 (parduotuvė „Litnesta");

Telšiuose Pasvaigės 1 (parduotuvė „Zebrana");