Versli mama Aleksandra kuria medines šeimos figūrėles

Versli mama Aleksandra kuria medines šeimos figūrėles

25. Apr 2017, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Originalios, stilingos ir, pasirodo, net personalizuotos medinės jūsų šeimos figūrėlės! Šiandien rubrikos svečiuose - šiuos žaislus sukūrusi Aleksandra ir jos „My Mini Fam“!

20170424214949-44558.jpg

- Kas yra „My Mini Fam“?

- „My Mini Fam“ tai personalizuotos medinės šeimos miniatiūros.

- Kaip kilo idėja gaminti šias figūrėles?

- Atsiradus mano gyvenime mažyliui vis dažniau ėmiau svarstyti apie tai su kokiais žaislais žaidžia mano vaikas ir kokią naudą turi tie žaidimai. Kadangi gyvename greitame pasaulyje, supratau, kad šiuolaikiniai žaislai nebeturi išliekamosios emocinės vertės. Ir tai labai norėjosi pakeisti. Aš, kaip mama, norėjau savo vaikui padovanoti ne tik žaislą kelioms dienoms, bet ir emociją. Norėjosi žaidimo į kurį įtraukiami visi šeimos nariai. Taip po truputį mintis tapo figūromis. 

- Ar galima komplektuoti personalizuotas šeimas? Ar sukurtumėte pagal užsakymą, pvz, jei mamos raudoni plaukai :D

- Visos „My Mini Fam“ šeimos yra kurtos asmeniškai, todėl priimant kiekvieną užsakymą reikalingi aprašymai ir nuotraukos iš kurių galime matyti, kaip atrodo šeima. Galima užsisakyti tokią šeimos sudėtį, kuri jums reikalinga. Ar jūsų šeima bus iš  2 asmenų ar iš 5, kiekvieną figūrą sukursime asmeniškai jums su jūsų plaukų spalva ir mėgstamais rūbais.

- Kas kūrė jų dizainą?

- Aš pati, nes esu baigusi vizualinį dizainą Vilniaus dailės akademijoje, daug metų dirbu su web dizainu, todėl labai lengvai pavertė mintis nuostabia grafika.

20170424215007-54599.jpg

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Norėjau, kad pavadinimas aiškiai atspindėtų mūsų produktą. Jis turėjo būti trumpas ir lengvai įsimenamas. Kadangi kuriu šeimos miniatiūras galiausiai priėjau prie „My Mini Fam“ pavadinimo. Produktai keliaus ir į užsienį, todėl pasirinkau anglišką versiją.

- Kur reklamuojatės?

- Šiuo metu daugiausiai rodomės socialiniuose tinkluose facebook’e https://www.facebook.com/myminifamfigures/?fref=ts ir instagram’e https://www.instagram.com/myminifamfigures/

- Ar kursite el.parduotuvę? Kada? Ar užtenka FB?

- Šiuo metu visas jėgas skiry komunikacijai per socialinius tinklus, kai įsibėgėsiu, planuose yra kurti internetinę parduotuvę.

20170424215309-59533.jpg

- Ar pasiūlysite užsienio rinkoms, pvz per Etsy svetainę?

- Etsy svetainėje jau turiu savo paskyrą, todėl jau pasiekiame ir užsienio rinką.

- Kokius žaidimus vaikai gali žaisti su „My Mini Fam“?

- Tai viena smagiausių dalių. Kadangi figūros yra personalizuotos, vaikai ir suaugę greitai save atpažįsta, todėl žaidimas vyksta labai sklandžiai ir nereikia jokių specialių pamokų ar nurodymų. Tai vaidmenų žaidimai. Neįtikėtina, kiek daug kiti žaidėjai gali žaisdami parodyti ir papasakoti apie mūsų nepastebimus įpročius arba kaip lengvai vaikas pasakoja apie save, kai vaidina su savo figūra.

Kadangi esu dizainerė, man labai svarbu, kaip atrodys figūros namuose, todėl dizainą kūriau taip, kad kol figūros ilsisi nuo žaidimų jos gali stovėti svetainėje, kaip interjero detalė.

20170424215022-94107.jpg

- Papasakokite apie savo vaikutį -  kas prižiūri kol mama dirba?

- Mano sūnui Levui dabar 2 metukai. Jis jau, kaip didelis vyras keliauja į darželį, todėl mama turi laiko savo svajonėms ir verslui.

- Ką dirbote prieš tai ir kaip tai padeda?

- Dirbu web dizainere ir gimus sūnui taip pat norėjau pradėti verslą. Taigi motinystės atostogų paskatinta pradėjau galvoti apie tai, kad nebenoriu dirbti samdomų darbų.

- Kas sunkiausia pradedant savo verslą? Kur trūksta žinių ar lengva jas surasti?

- Gyvename tokiame laike, kad visos žinios yra patiekiamos ant lėkštutės, tik reikia noro jas pasiimti. Skaitau daug straipsnių, gilinuosi į marketingo subtilybes, mokesčių sistemą, verslo pradmenis. Stengiuosi pastoviai tobulėti. Ir jei yra noro, manau, nebėra jokių sunkumų (juokiasi).

- Ar nebijote kopijuotojų?

- Esu už kokybišką produktą ir už idėjas, kurios vertinamos.

Jau pradžioje apie tai pagalvojau ir nusprendžiau, kad kopijuoja tik geriausius. Suprantu, kad nesu apsaugota nuo kopijuotojų, bet taip pat žinau, kad visada savo gaminius gaminsiu aukščiausios kokybės ir kad daugybė žmonių vertina originalų ir kokybišką produktą, kurį gali įsigyti iš originalių gamintojų.

Ačiū už pokalbį, 

Aleksandros kuriamas medines personalizuotas lėlytes rasite www.facebook.com/myminifamfigures

20170424215133-31115.jpg