Versli mama Aistė kuria stilingus mokasinus vaikams

Versli mama Aistė kuria stilingus mokasinus vaikams

26. Jul 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Tuoj antrą kartą tapsiančios mamos Aistės kuriami mokasinai vaikams, atrodo lyg desertas. Tokie batukai ne tik puošia, bet ir yra beprotiškai patogūs: natūrali oda neleidžia kojytei prakaituoti ar sušalti. O kur dar toks egzotiškas pavadinimas - „Peach Plum Pair“ www.peachplumpair.com. Susipažinkite!

20160726073818-12604.jpg

- Kaip kilo mintis siūti mokasinus? 

- Kilusi mintis siūti mokasinus yra ilgų apmąstymų ir įvairiausių papildomų veiklų vaisius. Savirealizacija man labai svarbi. Tad išėjus motinystės atostogų ėmiau ieškoti veiklos, kuri leistų suderinti motinystę bei darbą.Man patiko idėja, kad mokasinai ne tik estetiškai atrodo, bet yra ir labai praktiški. 

- O kaip tai virto verslu - nuo ko ir prieš kiek laiko pradėjote?

- Nuo tos dienos kai „Peach Plum Pair“ pasirodė visuomenei praėjo kiek daugiau nei metai. Tačiau pasiruošimo darbai užtruko dar gerą pusmetį. Viską pradėjau nuo nulio – reikėjo įsigyti siuvimo mašiną, ieškojau tinkamų odų (ši užduotis pasirodė ypač sunki), galiausiai reikėjo sukurti visą „brand‘ą“. Reikia daug kantrybės, nes kuri, dirbi ir nežinai ar tavo produkto kam nors reikės, ar bus susidomėjimas, nekantrauji išvysti darbo rezultatų, tačiau paskubėti ir pristatyti pusiau užbaigtą produktą būtų taip pat klaida. 

20160726074043-66716.jpg

- Kiek užtrukote kurdama pirmą porą ir kokia ji buvo? 

- Ilgai. Lekalų gaminimas mane jau buvo pradėjęs, liaudiškai sakant, „užėsti‘‘. Karpai, siuvi, bandai – šnipštas. Viską kartoji iš naujo. Tad pirmoji pora tokia ir buvo – šleiva ir kreiva.

- Dažniausiai mamos batukus mezga, kitos - velia, bet siūti iš tikros odos, tikras iššūkis. Kodėl jo ėmėtės?

- Natūralios odos mokasinai ne tik atrodo estetiškai, bet yra ir labai praktiški. Dizaino šventa taisyklė ir yra – funkcionalumas. Mane jis ir pavergė. Taip pat ir faktas, kad kaip jūs ir minite, mamos mezga, velia – tačiau tuo laiku modernių, neretai kiek ir minimalistinių odinių mokasinų rinkoje nebuvo.

- Ar turėjote įgūdžių siuvime, darbe su oda? Siuvate pati? Rankomis ar specialia mašina? 

- Įgūdžių nei siuvime, nei darbe su oda neturėjau, tik seną gerą užsispyrimą bei supratimą, kad visko išmokstama ir įgundama. Mokasinus siuvu su siuvimo mašina.20160726074233-64306.jpg

- Kiek laiko užtruka vienos poros sukūrimas nuo iki?

- Aš labai mėgstu kaityti darbus – išsikarpau odas, atrašau laiškus, pasiūnu, pafotografuoju, vėl einu pasiūti. Tad kitą kartą man sunku atsakyti kiek užtrunka nuo-iki procesas. Tai, be abejo, ne dienų, o keletos valandų darbas. Šiuo metu nemažai mokasinų modelių yra su trieiliais „kutosiukais“ – neretai tokius iškarpyti ir suklijuoti užima beveik valandą, tad vyrui juokiuosi sakydama: „Ot, prisidariau bėdos!“.

- Dirbate viena ar turite pagalbininkų?

- Viena. Esu ir siuvėja, ir fotografė, ir apskaitininkė, ir paštininkė.

- Iki kokio amžiaus ir kur jie tinkami avėti?

- Mokasinus kuriu vaikams nuo gimimo iki dviejų metų amžiaus. Šiame vaiko augimo tarpsnyje ypač sunku rasti tinkamą avalynę, kurią būtų patogu užmauti ir nekristų nuo kojos. Mokasinai atitinka šiuos kriterijus. Nors oda naudojama batinė, patvari, tačiau mokasinus rekomenduojama nešioti uždarose patalpose.

- Kaip sugalvojote tokį įmantrų pavadinimą?

- Pavadinimą pasufleravo Joanna Newsom daina “Peach Plum Pear” – tai visai nevaikiška daina,bet turinti žaismingą skambesį.

- Jis angliškas, kaip ir puslapio domenas .com - taikotės į užsienio rinką? Kaip sekasi ją pasiekti?

- Taip. Save laikau kosmopolitiška asmenybe, tad kurdama verslą žinojau, jog norėsiu bendrauti ir bendradarbiauti su užsienio rinkomis. Būtent bendradarbiavimo su tinklaraštininkais, kitais kūrėjais dėka ir galima pasiekti vartotojus užsienyje. 

20160726074301-25419.jpg

- Kokie mokasinai patys populiariausi? 

- Lietuvos rinkoje populiariausi šviesūs, net pavadinčiau, šventiški mokasinai, tuo tarpu užsienio rinkoje mamos dažniau renkasi mokasinus, kurie tiktų jų vaikui nešioti kasdienai – tad prioritetas teikiamas tamsesnėms, neutralesnėms spalvoms. 

- Iš kur atkeliauja medžiagos? 

- Dauguma odų atkeliauja iš Italijos. Odos kokybei skiriu didelį dėmesį – tikrinu jų minkštumą, kvapą, visada paklausiu savęs “ar norėčiau, kad tokios odos mokasinus nešiotų mano vaikai ant basų pėdų?”. Jei atsakymas neigiamas – metu tokią odą į šalį ir ieškau toliau.

- Papasakokite apie savo Barborą - kiek jai dabar laiko, kas prižiūri, kol mama dirba?

- Barbora tarsi mano „sekretas“, tolimos vaikystės žaidimas, kuomet gėlytes uždengdavome stiklu ir tai būdavo mūsų pati gražiausia paslaptis, o jos gilią prasmę suprasdavome tik mes. Taip ir su mano dukra – daug apie ją nešneku, apart su artimiausiais žmonėmis, suprantu, kad mano vertinimai subjektyvūs. Dažniau tiesiog leidžiu žmonėms susipažinti, pabendrauti su ja.

20160726074333-18480.jpg

Seneliai, mano ir vyro tėvai, tikina, jog tai vaikas vienas iš milijono. Nei aš, nei vyras kūdikystėje tokie ramūs, o vėlesniame amžiuje tokie sąmojingi ir sukalbami nebuvome. Mes tuo tarpu tikime, jog tai taikomos prieraišiosios bei pozityvios tėvystės rezultatas. 

Iki kol Barborai suėjo dveji metai, dirbdavau jos miego metu – tiek dieninio, tiek naktinio. Dabar dukra jau tris dienas per savaitę lanko darželį. Turiu nuostabų vyrą ir puikius tėvus, kurie iškart atskuba į pagalbą, vadinamojo, mokasinų „anšlago metu“. 

- Ar daug mokasinų porų ji turi? 

- Šiuo klausimu aš nelaužau stereotipų – batsiuvys be batų. Jo vaikai – taip pat. Paskutinę porą pasiuvau Kalėdoms – ją vis dar nešioja iki šiol. Bet jau ruošiu rudeninę mokasinų porą netrukus gimsiančiam Barboros broliukui!

- Kur reklamuojatės? 

- Esu aktyvi socialiniuose tikluose - Facebook bei Instagram. Dažnai fotografuoju pati, tad pasiuvus naują modelį jau kelių valandų bėgyje galiu nutrauka pasidalinti ir kūriniu pasidžiaugti su plačiąja auditorija.

20160726074352-18899.jpg

- Ar jau galima pragyventi iš šio verslo?

- Pragyventi – yra labai subjektyvus išsireiškimas, nes kiekvieno gyvenimas ir poreikiai skiriasi, tačiau ši veikla yra  mano pagrindinis pajamų šaltinis.

- Kaip žadate plėstis? 

- Galimybę augti dėl didėjančios paklausos rinkoje tikrai matau ir idėjas generuoju, tačiau neskubu jų pradėti įgyvendinti, nes neužilgo gimdysiu antrą vaiką. Iš pradžių noriu „apšilti kojas“ motinos su dviem vaikais amplua, o tuomet palaipsniui grįžti į vėžes vykdant bei plėtojant verslą.

- Ar dalyvaujate mugėse? 

- Taip, teko dalyvauti Kalėdinėje Lofto mugėje Vilniuje bei pavasarinėje „Fashion Bazaar“ Kaune. Puikus būdas pabendrauti su klientais, bei kitais kūrėjais.

- Ką patartumėte kitoms, kurios norėtų imtis savo verslo:

- Bandyti. Nuo vizijos iki jos įgyvendinimo yra tik vienas kelias – pradėti ir dirbti.

Ačiū už pokalbį!

Aistės kuriamus “Peach Plum Pear” mokasinus rasite www.peachplumpair.com  ir www.facebook.com/peachplumpair/

20160726074411-65506.jpg