Velykų medis

Velykų medis

02. Apr 2020, 14:55 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Velykų medį gaminamės kasmet, ir visada jis panašus - apkarstytas kiaušinukais. Šiemet pasidarėme vieną - centrinį kiaušinį ir pasitūpdėme jam į draugus šaką. Tikimės, kad šaka sužaliuos, bet jei ne, gal pamerksime gėlių arba papuošime šaką velykinėmis dekoracijomis.

Velykų medžiui reikės vazos. Nudažiau stiklainėlį nuo medaus.

Tada į vidų reikės įdėti putplasčio arba specialios floristinės oazės ( ji būna gyvoms gėlėms ir dirbtinėms kompozicijoms), na arba bet ko, kame laikytųsi medžio " kamienas".

Centrinis kiaušinis pagamintas iš kiaušnio formos putplasčio, dirbtinų gėlyčių, pasmeigtas ant maistinio iešmelio, viską suklijavau karštais klijais. Jei viso to neturite irgi ne bėda. Vietoj pagrindo galite panaudoti kinder kiaušinio tipo kiautą arba tikrą kiaušinį ( išpučiant jo turinį) o gal ir pačios turite minčių, kas tiktų. Vietoj gėlyčių irgi galima dekoruoti savaip: spalvinti, klijuoti žvynelius, blizgučius, servetėlių piešinukus (dekupažas) iš spalvoto popieriaus ar servetėlių prisigaminti gėlyčių ( čia patarimas toms, kas nori užimti save ir namiškius ilgesniam laikui ?)

Įstačius medį į vazą, uždengiame putplasčius, ar ką ten turime karpyta rafija, smulkiais dekoratyviniais akmenukais, stikliukais. Jei namie neturite nieko panašaus, pasigaminkite!

Plonai kanceliariniu peiliuku supjaustykite atraižėlėmis žalią popieriaus lapą, arba pagaminkite sąmanas iš žaliai/gelsvai nudažytų vatos diskelių. Jei einate į lauką, prisirinkite smulkių akmenėlių, namie juos nuplaukite, nuplikykite virintu vandeiu ir nudažykite. Žodžiu, tikrai galima išsisukti be papildomu išlaidų.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 03. Apr 2020, 13:05

Egle, šiaip man patinka kažką daryti, gaminti, bet karantinas ojetau kaip išlaisvina fantaziją ???

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 03. Apr 2020, 11:27

Inga, na tu ir išradinga 😀 Kūrybiškumas liejasi per kraštus 😀 😀