Šiandien, Verbų sekmadienio rytą, ruošiantis pusryčiams išsikristalizavo idėja velykiniam stalui. Iš pradžių planavome keptis kiaušinienę su grybais, bet tokį šventinį rytą norėjosi kažkaip išskirti, todėl panaršę internetinių receptų platybėse, pasigaminom kitoniškus ir visai šaunius pusryčius, kurių pagrindinį patiekalą galima pritaikyti kaip labai lengvai ir greitai pagaminamą užkandėlę velykiniam stalui. Taigi mums reikės:
Putpelių kiaušinių (vienetų skaičius nėra svarbus – kiek tik jų norisi)
Pievagrybių (atitinkamai tiek, kiek pasiruošėme putpelių kiaušinių)
Keletą gramų sviesto
Prieskonių (aš naudojau universalius Santa Marios prieskonius)
Pievagrybių kotelius išpjauname, šiek tiek išskaptuojame, kad susidarytų duobutė, ir gerai nuplauname:
į pievagrybių vidų įdedame šiek tiek sviesto:
ant viršaus įmušame putpelės kiaušinį, apibarstome prieskoniais:
ir taip įdarytus pievagrybius šauname į įkaitintą orkaitę. Orkaitėje pakepame maždaug pusvalandį. Viskas – gardaus užkandžiaujant!
Taip, skanu ir atvėsę (bent man asmeniškai) 😀
Oho kaip idomiai. Ar skanu atvese?
Man taip pat iš pradžių pasirodė toks egzotiškas receptas, bet rezultatas patiko, tai dabar dažniau papraktikuosim 😀
Įdomus receptas, kažkaip dar niekada nematytas, neregėtas😀