Velykiniai "Pusryčiai bandelėje"

Velykiniai "Pusryčiai bandelėje"

20. Apr 2014, 13:20

Visų pirma visus visus su Šv. Velykom, lai jos būna Jums ir Jūsų šeimoms jaukios, šiltos ir kupinos puikių emocijų.

Dalinuosi šauniu receptuku kaip Velykinius pusryčius pateikti išradingiau, labai tiks antrai Velykų dienai.

1 porcijai reikės:

1 bandelė su sėlenomis;

1 v.š. majonezo;

Karštai rūkytų lašinukų griežinys (arba tai ką mėgstate – puikiai tiks ir vištienos rūkyta krūtinėlė, šalto rūkymo lašinukai ir kt.);

Trečdalis nedidelio pomidoro;

Trečdalis trumpavaisio nedidelio agurko arba panaši dalis ilgavaisio;

Fermentinio sūrio girežinėlis;

Pluoštelis svogūnų laiškų (čia pasitarnavo palangės „daržiukas“);

Petražolių, krapų;

Mėgstamų prieskonių;

Kiaušinis.

 

Gaminimas:

Bandelės viršų nupjauti, išskobti. Vidų ištepti majonezu (galima naudoti naminį majonezą), suberti pjaustytus lašinukus.

Ant viršaus berti pjaustytus pomidorus, agurkus, žalumynus.

Uždėti tarkuoto ar smulkinto sūrio.

 20140420131815-36086.jpg

Įmušti kiaušinį, užberti mėgtamų prieskonių ir šauti į mikrobandų krosnelę. Aš kepiau 560 galingumo 3 minutes – kiaušinis buvo iškepęs. Jei mėgstate skystesnius – kepkite trumpiau ar mažesnėje temperatūroje.

 20140420131913-29376.jpg

Beje, su rūkytais lašinukais prieskonių beveik nereikėjo berti, nes jie ir taip gana sūrūs. Galima nedėti to ko nemėgstate, tarkim, sūnus nemėgsta svogūnų laiškų – jų jam ir nedėjau. Galima įmaišyti marinuoto agurkėlio, vietoj majonezo dėti česnakinį ar pikantišką padažą – variacijų gali būti daug.

 

Receptas iš žurnalo, tik pakeičiau pagal save. Vietoj kvietinės bandelės, naudojau su sėlenomis. Taip pat originaliame recepte nebuvo žalio agurko. Tiesa, paskui internete radau ir recepto autorės tinklalapį, originalus receptukas čia http://prijaukintavirtuve.blogspot.com/2012/06/pusryciai-bandeleje.html

 

Beje, dar gaminant kilo idėja, kad paėmus dar mažesnes bandeles, ir naudojant putpelių kiaušinukus – labai puikiai įtiktume mažiesiems nevalgiukams, nors maniškis ir skeptiškai žiūrėjo į tai, ką čia sugalvojau, visgi, kai leidau pačiam prisidėti prie gamybos – valgė ir sakė skanu.

Skanaus !

Roberta