Vėjų, laivų ir skulptūrų  mieste

Vėjų, laivų ir skulptūrų mieste

07. Aug 2020, 22:51 irmantaite irmantaite

 Klaipėda dar vadinama vartų į jūrą miestu. O jame be abejonės pilna įvairiausių laivų laivelių, jachtų ir keltų, kurie labai domina vaikus.

Šį kartą vaikščiodami po Klaipėdą vis žvilgteldavome į atsivežtą žemėlapėlį, kuriame sužymėtos miesto skulptūros. Toks pasivaikščiojimas tapo įdomesnis, akylesnis ir vaikams keliantis didesnį susidomėjimą. 

Piliavietės pašonėje, greta pasukamojo tiltelio, yra įsikūrusi bronzinė 2,4 m aukščio vaiduoklio skulptūra ''Juodasis vaiduoklis''. Tai iš vandens į krantą žengiančio vaiduoklio siluetas. Dienos metu jis visai nebaugus.

Kruizinių laivų terminale skulptūrinė kompozicija ''Vaikystės svajonė'', įkūnijanti vaikystėje gimstančias įspūdingiausias ir reikšmingiausias svajones. Tai berniukas, jūreiviška kepurėle mojuojantis praplaukiantiems laivams.

Mes taip pat atėjome pasižiūrėti į praplaukiančius didelius laivus.

 Danės pakrantę puošia ant žirgo jojantis didysis karys. Tai paminklas skirtas Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui.

Visai čia pat didingasis Meridianas.

Klaipėda žavi savo išskirtine senamiesčio architektūra.

Ant vieno namo stogo įsitaisęs ''Kaminkrėtys''. Skulptūra buvo sukurta siekiant atgaivinti senąją kaminkrečių legendą, atnešti Klaipėdos senamiesčiui daugiau laimės ir patrauklumo, sušildyti jo dvasią ir pralinksminti žmones.

Klaipėdos miesto širdis - Teatro aikštė.

Teatro aikštėje įrengtas fontanas, skirtas Klaipėdoje gimusio poeto Simono Dacho atminimui. Skulptūra vaizduoja jaunutę basą mergaitę - vieną iš poeto apdainuotų herojų.

O visų smagiausias momentas, kad pirmą kartą pamatėme kaip buvo pasukamas grandinių tiltas tam, kad praplauktų laivai.

Visko čia pamatėme užtektinai, gal būt kitą vasarą mes vėl užsuksime į žaviąją Klaipėdą pasivaikščiot.

jaldija jaldija 13. Aug 2020, 19:58

Mes kartu su jumis vaikščiojome virtualiai . Ačiū ?