VASAROS GIDAS. „Šilutės sekretai"

VASAROS GIDAS. „Šilutės sekretai"

14. Jul 2020, 00:18 jaldija jaldija

Kai pasakiau savo jaunimėliui, kad važiuosime į Šilutę pažiūrėti „sekretų” jiems tai pasirodė labai juokinga. Ech tie berniukai, neišmano jie nieko apie „sekretus”...Pagalvojau, o gal tai tik vyresnės kartos mergaičių vaikystės žaidimai. Paklausinėjau jaunų panelių ir tikrai ne iš vienos išgirdau, kad vaikystėje jos darė “sekretus”.

Bet iš tiesų ne tokių vaikystėje žaistų žaidimukų važiavome žiūrėti į Šilutę, tai tik mažutė užuomina
Kas gi tie „Šilutės sekretai” ir kuo jie tokie patrauklūs, kad tapo traukos ir lankytinais objektais.
Tiesiog jų dėka galime nusikelti šimtą metų atgal  ir pažvelgti kokia veikla užsiėmė Šilutės miesto gyventojai.
Tikrai įdomi ir sveikintina idėja, visą tai sukūrė Šilutės meno mokyklos mokiniai ir mokytojai, informaciją apie istorinius pastatus rinko kitų Šilutės mokyklų mokiniai ir mokytojai. Įgyvendinti padėjo „Šilutės Baldai" ir Šilutės rajono savivaldybė.

Ką gi mes išvydome? Siauruko ir autobusų stotis, mokyklą, paštą, banką, kepyklėlę, siuvyklą, įvairias krautuvėles.
Tokių, į šaligatvį įmontuotų mažų kambarėlių, dengtų grūdintu stiklu, yra net 20, išsibarsčiusių visoje Lietuvininkų gatvėje. Įdomu ir tai, kad jie įkurdinti būtent tokiose vietose, ties tais pastatais, kuriuose tuomet ir buvo vykdoma vaizduojama veikla. Kambarėliuose, tartum knygų paveikslėliuose išvystame tuometinį gyvenimą, miniatiūrinių statulėlių pagalba. O jeigu nepavyko tiksliai atspėti kokia veikla vykdoma vaizduojamame kambarėlyje, visada galima pasitikslinti puslapyje www.silutessekretai.lt
Tokiu netradiciniu būdu pasakojama miesto istorija. Taip, norėtųsi, kad tie kambarėliai būtų didesni ir dar geriau visa tai eitų apžiūrėti. Mums dar sutrukdė ir užklupęs lietus, vaizdas buvo ne toks skaidrus.




“Sekretus” galima apžiūrėti ir naktį, nes kambarėliai iš vidaus apšviesti.
Dar mūsų dėmesį patraukė naujai įkurta erdvė “Šeimų skveras”, kuriame yra ką nuveikti mažiesiems.
Net ir mūsų didelių vaikų dėmesį patraukė štai tokie muzikos instrumentai.




Taip pat pasivaikščiojom po Šilutės dvaro parką. Kadangi lankėmės ne darbo metu į dvaro vidų užeiti neturėjome galimybės.



Kad ir kokią išvyką susiplanuotume, mes visada liekame ja patenkinti. Nes nuolat atrandame kažką naujo.Pamėgome tyrinėti įvairius Lietuvos kampelius.

Gintarep Gintarep 14. Jul 2020, 12:30

Pirmą kartą girdžiu apie tokį grožį. Ačiū, Jūsų dėka ir mes virtualiai pakeliavome.