Vasaros gidas. Pojūčių takas ir fazanynas Šunskuose

Vasaros gidas. Pojūčių takas ir fazanynas Šunskuose

20. Aug 2020, 21:43 jaldija jaldija

Kad ir kaip smagu vaikštinėti ir dairytis, mūsų paaugliukui reikia veiksmo.  Todėl planuodami išvyką turime įtraukti ką nors tokio, ką būtų galima pavadinti pramoga.
Šį kartą pramoga pavadinsime pasivaikščiojimą pojūčių taku.
Mums pasisekė, kad visai netikėtai buvome pamatę jog Marijampolės rajone Šunskuose atidarytas naujas pojūčių takas.
Šunskai, Marijampolės sav. Prie Šunskų fazanyno
Tako ilgis 88 metrai. Atrodo neilgas, bet jis mus sužavėjo. Tiek savo neįprasta danga, tiek įrengimu ir apipavidalinimu.
Tako pakraštį puošia selekcininkės jurginų lysvė, gaila, kad buvome dar tuo metu, kai iki žydėjimo jiems dar reikėjo daug augti. Įsivaizduoju, kad šiuo metu jie jau džiugina lankytojus savo grožiu. Jurginų pasodinta net 150.


Takas prasideda ARVI futbolo maniežo dirbtine žole, toliau randame kelio „Via Baltica“ ir geležinkelio „Rail Baltica“ paviršius, tenka žingsniuoti senuoju Marijampolės bruku. Be abejo yra ir dažnai sutinkamų akmenukų, konkorėžių ruožai, tenka bristi vandeniu, o dar prieiname ir ruožą nubarstytą stiklo šukėmis. Juo pereiti ne kiekvienas rįžtasi. Bet juos gelbėja medinių kaladėlių takas.
Labai patrauklu, kad pakraštyje visur įrengtos informacinės lentelės.





Šalia tako yra didelė teritorija pasivaikščioti, nežinome kaip tai pavadinti parku, ar stadionu. Bet čia įrengtos ir žaidimų aikštelės vaikams, ir pasisėdėjimui skirtos vietos. Sužavėjo sakurų kalnelis, jau svajojame, kad reikėtų atvykti jomis pasigrožėti žydėjimo metu.




Ir dar šalia įsikūręs Šunskų fazanynas. Kaip gaila, kad lankėmės vakare, tad su jo gyventojais galėjome susipažinti tik per tvorą. Teko džiaugtis ir tuo.
Fazanyne gali pamatyti apie 17 rūšių fazanų šeimos atstovų. Per tvorą pasigrožėjome  pasigrožėjome ne tik paukščiukais.




Darbo laikas:
I,II – nedirba
III-VI 11:00-19:00
VII 11:00-16:00
dėl apsilankymų su pasakojimais apie paukščius reikėtų kreiptis telefonais, tokią informaciją perskaitėme. +370614 43086.  +370 654 42641.
Išvyką laikome net labai pavykusia. Daug pamatėme nes apžiūrėjome ne vieną objektą Kazlų Rūdos apylinkėse, o tuo pačiu ir šiek tiek papramogavome.
Kiek kainavo mūsų išvyka? Ogi visiškai nieko, na nebent išlaidos kurui.
Negalime parekomenduoti ir kur pavalgyti, nes mūsų kavinė visuomet vyksta kartu su mumis. 
Mes galime įsikurti mums patikusiame parkelyje. Visuomet turime savo staltieses, savo indus, tad jaučiamės saugūs.

O kaimo ir mažų miestelių teritorijose žmonių sutinkame nedaug. O užkandžiauti gryname ore neapsakomai gera ir maistas įpatingai skanus.

 

Gintarep Gintarep 25. Aug 2020, 16:51

Lyg ne Lietuvoje?Pasirodo grožis aplink mus, o ne už jūrų marių.....