Vasaros gidas: miniatiūrų parke „Babilono sodai“

Vasaros gidas: miniatiūrų parke „Babilono sodai“

11. Jul 2022, 00:00 floryte floryte

Apsilankėme ką tik atsidariusiame miniatiūrų parke „Babilono sodai“, kuris yra įsikūręs netoli Palangos. Parkas įsikūręs 4 ha plote, ir jame įkurdinta virš 20 žymių architektūros statinių miniatiūrų. Tai nėra vien miniatiūrų parkas, tai - ir botanikos sodas, kuriame gausu augalų - tiek dekoratyvinių medžių, krūmų, tiek gėlių. Ypatingai daug vienmečių gėlių. Labai gražu, bet žinant, kokia trumpa ta lietuviška vasara, liūdoka, kad tiek daug grožio bus sunaikinta jau pirmųjų šalnų.

Pačios miniatiūros - ne visos kokybiškos, estetiškai patrauklios, pvz., kinų siena tiesiog "rėžė akį" savo nenatūralumu. Liūdnokai atrodė ir Gedimino pilis, tokia mažutė, palyginus su kitomis miniatūromis, nukišta į patį tolimiausą užkampį. Pagirtina, kad bent jau Gedimino pilis lietuvių meistrų gaminta, visos kitos miniatiūros - parsiųstos iš Kinijos. Parke yra ne viena pavėsinė, kur žmonės gali pasislėpti nuo saulės ar lietaus, prisėsti ant suoliukų. Visur nutiesti dailūs takeliai, yra galimybė įsigyti ledų, vaikams įrengta žaidimų aikštelė. Azijos miniatiūrų pusėje grojo šios pasaulio dalies muzika.

   Tiesa, matėme, kad dar ne viskas užbaigta: ir dalis augalų dar sustatyti plastikiniuose vazonuose, ir viena kita erdvė dar tuščia, nepasėta žolė, vandens telkinukai dar be karpių ir t.t. Atidarymo proga - bilietas pigesnis: 15,00 eur/asmeniui. 

   Reziumė: džiugu, kad atsirado puiki vieta fotosesijoms, su daug gražių augalų, pavėsinių, tiltelių, vandens telkinėlių, skulptūrų.  Dalinuosi akimirkomis iš šio parko.

floryte floryte 15. Jul 2022, 00:53

Simona, kosmosas su tom kainom?!!!

Simonadub Simonadub 15. Jul 2022, 00:18

kaina tai didele ? mes Palangoje kelemes ratu 38? tai mums su vyru. Benui o Danieliui nemokamai ….

Simonadub Simonadub 15. Jul 2022, 00:17

ryt kaip tik žadame važiuoti 😉

Kristina B. Kristina B. 12. Jul 2022, 16:09

Ačiū už reportažą! Girdėjau apie šį parką, buvo smalsu ar verta. Kaina tai kosmosas.

floryte floryte 11. Jul 2022, 17:54

Kaina - išties nemaža. Vaikams - 10 eur (nepasakysiu, nuo kokio amžiaus). Gausesnei šeimynai - jau labai didelė suma būtų. Nepasidomėjau, ar yra kokios nuolaidos šeimoms, nes tik su vyru buvom.

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 11. Jul 2022, 09:25

Koks gražus parkas 😀 Bet įėjimo kaina irgi nemaža 😀