VASAROS GIDAS: Liepkalnio linksmybės

VASAROS GIDAS: Liepkalnio linksmybės

16. Aug 2020, 09:33 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Adresas: MINSKO PL. 2, 02121 VILNIUS

Turbūt išgirdus žodį Liepkalnis pirmiausia pagalvojate apie slidinėjimo trasas ir žiemą. O juk Liepkalnio kalnas laukia lankytojų ir vasaros sezonu. Aš tai žinojau jau seniai, bet taip nė karto ir nesusiruošėm ten nuvykti. Man atrodė, kad  tai vaikai dar per maži ten esančioms pramogoms, tai dar kokie kiti planai...

Ir ką gi, pagaliau apsilankėme!  Nešauksiu, wow, kaip viskas nuostabu! Ne todėl, kad nenuostabu, todėl kad ištaikėm pačią karsčiausią vasaros dieną, tad tikrai buvo nelengva užduotis išsilaikyti pasitempus, vaikai irgi gan greitai pavargo.

Bet iš tiesų tai puiki vieta! Pramogų tikrai netrūksta. Ir kas smagiausia, jos patiks ne tik vaikams, bet ir tėvelių nepaliks abejingų.

Man ir vyresnėliui labiausiai patiko vasaros rogutės. Šiek tiek baisoka, o kartais net visai ne šiek tiek. Bet įspūdžiai garantuoti ir dideliam ir mažam. Yra dvi rogučių trasos: viena lengvesnė, kita šiek tiek "aštresnė".  Jei rimtai, būčiau nesupykus visus žetonus palikti ten. Apie žetonus vėliau :)

Pramoga numeris du pagal populiarumą ir mėgstamumą - leidimasis padanga nuo kalno. Irgi smagu!

Na ir nepaisant to, kad čia dar yra kliūčių trasa, kalnų paspirtukai, jų mes taip ir neišbandėm, nes vaikai užstrigo žaidimų aikštelėje, kuri yra po stogu, kas iš tiesų labai gerai, nes apsaugo vaikus nuo saulės, o jei reikia ir nuo lietaus. Kol vaikai dūksta, tėvai gali pailsėti patogiuose sėdmaišiuose. Na, jei jiems lieka laisvų vietų ?

Yra čia ir batutai, kuriuos maniškis labai mėgsta. Tačiau šį kartą visai jais nesidomėjo, nes, kaip minėjau, buvo labai karšta, ir batutai buvo labai įkaitę saulėje. Pašokinėjom gal penkias minutes ir pabėgom linksmintis toliau :)

Pramoga, kurią tikrai mėgsta vaikai yra ir įtempiami batutai su virvėmis. Maniškis vyresnėlis niekada nepraleidžia progos pašokinėti! 

Jei norite užkąsti, atsigaivinti - kalno viršūnėje jūsų laukia kavinė. Beje, lauko staliukai leidžia pasigrožėti vaizdais nuo kalno.

Už visas pramogas atsiskaitoma žetonais, kuriuos išsikeisti galima kasose arba kavinėje.

Įdedu ir įkainius :)

Kadangi Minsko plente dabar vyksta kelio darbai, teks pasistumdyti spustyse, tačiau Liepkalnis savo lankytojams siūlo ir papildomą įvažiavimą iš Liepkalnio gatvės.

Darbo laikas:

Tikrai rekomenduojame apsilankyti ir išmėginti Liepkalnio pramogas, kol dar nesibaigė vasaros sezonas ?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 16. Aug 2020, 22:24

Rogutės tikrai baisoka, bet greitį reguliuoti galima patiems. Tai tiesiog galima "negazuoti" ?

RenataŪselienė RenataŪselienė 16. Aug 2020, 21:48

Atrodo labai puiki vieta. Bet tos rogučių trasos ? man vien foto pamačius baisu?