Ar kada rinkdamiesi druską parduotuvėje, susimąstėme apie jos kelią?
Greičiausiai, kad ne! Tad kviečiu į mūsų kelionę prie druskos kasyklos, kuri pradėjo veikti 1967 m. Į druskos kasyklą „Sal Marina Teneguía“
mes nusileidome lavos laukais vingiuojančiu keliuku,
pro raudonai baltą švyturį. Šalimais esantis senasis švyturys dabar - muziejus. Bilieto kaina 2 eurai.
Druska džiūsta juodos lavos baseinėliuose. Darbuotojai ją lygina grėbliais, avėdami baltą aulinę avalynę. Išdžiūvusi išsijojama ir supilstoma į maišelius.
Rašoma, kad paskutinis druskos derlius surenkamas ir išsijojamas baigiantis rudeniui. Žiemą baseinėliai valomi ir ruošiami kitų metų derliui.
Aplink baseinėlius (nemokamai) galima pasivaikščioti, o žvilgtelėjus pro duris į fabrikėlį pažiūrėti, kaip darbuotojai pilsto druską į maišelius. Druskos kasykoje veikia restoranas, bet kainos mums pasirodė mažiau draugiškos, nei kerintis vaizdas. Veikia druskos parduotuvė, bet ta pati druska maisto parduotuvėse matėme, kad parduodama perpus pigiau. Ši druska natūrali, be priedų, surenkama rankiniu būdu, be jokios technikos.