Vasaros gidas:Kanarų salos (Tenerifė)

Vasaros gidas:Kanarų salos (Tenerifė)

21. Jul 2021, 23:43 Gintarep Gintarep

Valio!!! Pagaliau ir mums ATOSTOGOS! Keliausime ne po Vilniaus apskritį, o gerokai toliau. Vykstame į Kanarų salas (Ispanija) . Kažkada esu aprašiusi didelius sentimentus Tenerifei. Puerto de Santjago miestuką atradome senokai, ne prieš vieną dešimtmetį. Jis mums lyg medus, kuo daugiau ragauji, tuo jis skanesnis.
Vien tik vaizdas iš balkono vertas mažų mažiausiai milijono...

O čia nuoroda, kad ne apkrauti MK nuotraukomis. 

https://m.facebook.com/PuertoDeSantiago/photos/a.1692754374357444/2205116459787897/?type=3&source=48&__tn__=EH-R

Viskas vienoje vietoje:peščiomis į paplūdimį, į parduotuvę, į restoraną ar uostą pamaitinti žuvyčių. Tiek žiemą, tiek vasarą oro temperatūra šioje salos pusėje komfortiška.
Šįkart su dukrele gaminsime  egzotinius patiekalus: ledai, kokteiliai iš kaktuso ar apelsinų vaisių sulčių,

kepsime kaktuso lapą. 

Kaktuso lapą negardinome jokiais prieskoniais, nes norėjosi sužinoti realų skonį. Skonis buvo nuostabus, priminė net nežinau ką, gal špraragines pupeles, keptas su ankštimis.

Kopsime į Teidės kalną ir ten žavėsimės ir čiupinėsime Teidės kalnų gėlę karalienę -Alavijinį ežeinį (Echium wildpretii). Dar mes buvom nematę jos žydėjimo gyvai.

Daug ko bus... Tikimės spėti aprašyti daug, nes aprašysime kartu su dukrele. Istorinių aprašymų nekelsime, nes ir taip visi gali interneto platybėse surasti, o išgyvenimai būna visų skirtingi, net to pačio žmogaus keičiasi. Mes pateiksime kiekviena iš savo pusės, savo poreikių ir tikslų. Būsime lygiaverčiai potyrių ragautojai. Jei dukrelei reikės siūlų, parašysime kaip sekėsi, ar radome pirkti ir kur pirkome... Skaitysime knygas, maudysimes, žodžiu gyvensime. Jei turėsime problemų, jas irgi aprašysime, nes laimingas gyvenimas nėra gyvenimas be problemų, o laimė - mokėjimas jas išspręsti.