Vasaros gidas: Jūrų muziejus

Vasaros gidas: Jūrų muziejus

30. Jul 2020, 18:43 Kristina B. Kristina B.

Jei jau važiuojame prie lietuviškos jūros, tai privalomų objektų sąraše visada atsiduria ir jūrų muziejus. O jei blogas oras, tai kone vienintelis pasirinkimas: visos kitos veiklos pajūry vykdomos lauke. Taigi, sėdam į keltą ir keliamės į Smiltynę. Kol dar turim jėgų, žvaliai keliaujam iki muziejaus. Kainas ir kitas sąlygas nesunkiai sužinosite muziejaus puslapyje.

Vos įžengus pasitinka štai tokio dydžio akvariumas

Jame plaukioja eršketai ir kitos žuvys, apačioje yra tunelis. Man patinka tos projekcijos viršuje: silkių guotai, medūzos, rykliai. Kuria gyvą jūros įspūdį.

Pradžioje ekspozicija istorinė, su muliažais ir žuvų griaučiais. Vaikai norėtų pralėkti, bet juos patraukia daug linksmų ir įdomių žaidimų. O tėvus - medūzų ir koralų akvariumai.

Leidžiamės žemyn. Ten akvariumai. Lietuvos upių ir ežerų žuvys. Tada šiltųjų kraštų spalvotosios, nuodingosios ir dar visokios tokios. Vaikam ypač patiko burbulas, iš kurio galima pamatyti akvariumą iš vidaus

Man patiko upinės plekšnės, bet nenufotografavau kažkodėl. Bet užtat sužinojau kas tie padarai, kurių priplakta pilna jūros pakrantė. Tai jūros tarakonai

O vaikas su džiaugsmu skambino pingvinams (skambučio kaina - 1 eur)

Didysis povandeninis tunelis su plaukiojančiais eršketais

 Jūrų kiaulė, pasirodo, dažnas Baltijos jūros gyventojas

Ruoniai (ačiū MK, vėl prisiminėme, kad skaitėme MK laimėtą knygą apie ruoniukų Smiltės ir Vejaus kelionę po Baltijos jūrą)

Dar viena vaikams labai patikusi atrakcija - laivo vairavimas.

O kiek dar liko visko nenufotografuota: mazgų rišimas, gelbėjimosi iš laivo užduotys, pingvinai, ruonių šėrimas, o dar delfinariumas.. :) 

Labai rekomenduojame!