Vasaros gidas: Iš komforto į egzotiką (La Palma)

Vasaros gidas: Iš komforto į egzotiką (La Palma)

23. Jul 2021, 11:37 Gintarep Gintarep

Sala La Palma (Ispanija). Gyvenimas nuo Tenerifės pasikeitė kardinaliai - iš komforto zonos į kaimiškai egzotinį. Miegamasis ir WC su dušu nuo virtuvės (atskiras namukas) - apie 300 metrų pėdinti. Bet nuo virtuvės ir nuo miegamojo į kalniuką pakilti kokie 20 žingsnių ir jau mašina.

Vandens karšto, galima sakyti, nėra, jei reikia, tai bėga labai silpna srovelė. Bet mes labai ir nepajutome, nes išsimaudyti patogiau tiesiog lauke, po laistymo žarnele, kuria laistome gėles (mums priklauso jas palieti).

Iš žarnos bėga pakankamai šiltas, nes saulė prišildo vandens talpą. Gaminame maistą tiesiog lauke.

Valgome lauke.

Jei norime, kad būtų komfortiška temperatūra, nusiplauname grindis su žarnele ne tik viduje, bet ir lauke. Išmokome dar per karantiną maisto ruošą planuoti iš anksto: ką gaminsime ryte ir vakare. Jei nutarsime kepti blynus ir kiaušinių neturėsime, negalėsime jų staiga nusipirkti... Nors čia kiaušiniai nėra tinkamas pavyzdys, jų gali nusipirkti pagal pageidaujamą lukšto spalvą ir gal net konkrečios vištos. Klausome gyvuliukų atliekamų koncertų (ožkos, vištos, gaidžiai ir kt). Driežiukai moko tvarkingumo,

ne valia palikti neplautos keptuvės, jei nenorime driežų posėdžio. Aplinkui auga vynuogės, slyvos, migdolai ir kiti mums dar neaiškūs augalai.

Šeimininkai mums rašo kur rasti šildytuvą(!!!), aiškina, kur sudėtos antklodės (!!!). Dar mes čia kažko nesuprantame... Gal ir prireiks... Kol kas striukių iš lagamino netraukėme, nors buvome įspėti, kad reikės.

Į pliažą tenka važiuoti serpantinais.

Tad tenka gerai apgalvoti prieš išvažiuojant, ko reikės, nes neprilakstysi rankšluosčio ar kepurės nuo saulės :)