Vasaros gidas: Aštuonračio muziejus

Vasaros gidas: Aštuonračio muziejus

27. Jul 2020, 09:45 Kristina B. Kristina B.

Nemakščių miestelyje, Raseinių rajone, yra įsikūręs aštuonračio muziejus. Jau seniai apie jį žinome, tačiau tik dabar pasitaikė proga aplankyti. Pasisekė ir pataikėme į savininko pravedamą ekskursiją. Tad sužinojome viską apie patį aštuonratį ir jo išradėją Neveravičių,

siuvamosios mašinos istoriją, pamatėme telefonų ekspoziciją nuo pačio pirmojo nešiojamo telefono (1984 metų eksponatas).

Kolekcija labai gausi ir įvairi: mokykla, gydykla, motociklai, batsiuviai, miškininkystė, senovinių vaikiškų vežimėlių ir žaislų, Nemakščių miestelio žymūs žmonės, bažnyčios statybos istorija, ugniagesių kampelis ir t.t. tikrai ne viską išvardijau, nes eksponatų labai daug.

Šiose apylinkėse gyveno ir kūrė taip pat žymus režisierius Robertas Verba, tad po ekskursijos pažiūrėjome ir keletą ištraukų iš jo filmo „Šimtamečių godos“.  Pristatomi ir keli kiti vietiniai menininkai.

Na, o ekskursiją vainikavo ir vaikams neabejotinai labiausiai patiko – pasivažinėjimas aštuonračiu. Gal įprastai juo ir nevėžina, manau, kad mums tiesiog labai pasisekė. Bet kad jau pasisekė, tai ir pasinaudojom proga. Su vėjeliu aplėkėm visą Nemakščių miestelį, kuris labai dailus ir tvarkingas.

Tikrai puiki ir mūsų rekomenduojama vieta užsukti pakeliui link jūros.