Kai nebesinori cinamoninių bandelių vėl kepti, nes bandelių gaminimas vis tik ilgokas procesas, metas traukti greitus ir lengvus kepinių receptus. Trapūs pacukruoti varškės sausainėliai patiks visiems. Gaminimas lengvas, rezultatas visada pavykęs ir produktai visai paprasti. Galima pagalbon kviesti ir mažuosius kepėjus.
Tešlai reikės:
250 g. varškės
200 gr. minkšto sviesto
300 gr. miltų
1 nedidelio vanilinio cukraus pakelio (naudojau 16 g.)
apie 1 a. š. kepimo miltelių
Cukraus sausainių apvoliojimui.
Gaminimas:
Varškę ištriname su kambario temperatūros sviestu. Tada suberiame vanilinį cukrų, miltus, kepimo miltelius ir suminkome tešlą į rutulį.
Kočiojame kuo plonesnę tešlą ir stikline spaudžiame skrituliukus.
Šį kartą pagalvojau o kodėl nepatepus tų skrituliukų vidaus uogiene? Paimprovizavau
Skrituliuką lenkiame pusiau ir dar pusiau. Gautus trikampėlius paspaudome cukruje iš abiejų pusių ir dedame į skardą.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, kol gražiai ir tolygiai paruduos.
Skanaus.
labai skaniai...mmmm 😀
ooo, kokie skanučiai atrodo ?