Tai dar vienas varškės apkepo variantas, kurį siūlo Jolita.
Reikės:
500 g liesos varškės
100 g sviesto
sviesto kepimo formai (naudoju sviestinį popierių)
4 kiaušiniai
150 g cukraus
4 šaukštai manų kruopų
pieno.
Įdarui:
750 g rūgščių obuolių
2 šaukštai cukraus
Sviestą ištirpinkite su cukrumi. Maišydami po vieną dėkite klaušinio trynius, varškę ir manų kruopas (prieš tai kruopas išmirkykite piene). Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir įmaišykite į varškės masę.
Obuolius nuplaukite, nulupkite ir pašalinkite sėklytes, supjaustykite į 4 dalis (jei dideli obuoliai, į 8 dalis). Kepimo indą ištepkite sviestu, sudėkite obuolių skilteles, pabarstykite cukrumi ir ant viršaus supilkite varškės masę.
Kepimo formą šaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 50 minučių.
Ištraukus apverskite į lėkštę
SKANAUS!!!
geras receptukas 👍
Mėgstam mes varškės apkepus, būtinai ir šitą receptą išbandysiu. Ačiū🌷
Ačiū už receptuką, reikės išbandyti, nes mėgstam visokius apkepus 😀 🌷
as varskes apkepo nemegstu ir nemegau visa savo gyvenima,bet si apkepa su obuoliais valgau,man labai skanu😃
na as manau kad obuoliu isvis nedesiu, nes ju nemgstu. Nemegstu as ir obuoliu pyrago. nors kai mama iskepa, valgau, bet pati tai niekad nekepu 😀
tik jei kepsi pagal mano receptuka ir bus saldesni obuoliai,pakaks 100g cukraus 😀
geriau nebuna, nes kaip tik siandien ruosiausi kepti varskes apkepa, ir jau ruosiausi ieskot kokio receptuko, še tau, kad nori , receptas pats atėjo! 😃
skaniai atrodo.... reiks isbandyti....niam niam 😉