Šis apkepukas bus gardus ne tik mažyliams, bet ir suaugusiems.
Reikės:
3 pakelių norimo riebumo varškės (arba 600 g naminės);
2 kiaušinių;
4 šaukštų cukraus;
150 g grietinėlės (bet jei vaikutis linkęs tukti, geriau naudoti neriebų pieną);
½ stiklinės kuskuso kruopų (stambių kviečių kruopų), keičiu kvietiniais miltais arba manų kruopom;
Saujelės razinų (jei mėgstate);
Žiupsnio cinamono;
Sviesto formai ištepti.
Gaminimas:
Kruopas užpilti grietinėle ir palaikyti 15 min., kol išbrinks;
Kiaušinius išplakti su cukrumi;
ĮSIDĖMĖKITE: apkepas bus puresnis, jei baltymus išplaksite iki standžių putų, o trynius astkirai ištrinsite su cukrumi iki baltumo.
Į kiaušinių plakinį sudėti varškę (jei naminė dar gerai pertinkite) ir išsukti;
Sukrėsti manus su grietinėle;
Įmaišyti žiupsnį cinamono (jei norima);
Kepimo formą ištepti sviestu ir kepti 15 min. įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 min.
Apkepą pabarstyti dansuker cukrumi su cinamonais, arba cinamono ir cukraus mišiniu;
Tiekti su grietine arba mėgiama uogiene.
Skanu valgyti ir šaltą – tada primena pyragą.
Skanaus jum ir jūsų mažyliams!
rsxvckjm, s]fr[un,.. bghj
saunuole Robke kad pasialinai
jau kepa
laukiu nesulaukiu
pradedam ruost
aciu uz receptuka
o kur ir kada razinas deti:kazkaip nepastebejau😀
nu bandysiu 😃
labai mėgstu, bet iškepti nebandžiau, nes skarda labai didelė, bet kaip aš jo norėčiau, smagu kad radau receptą, dabar tik skardą liko nusipirkti.
Mėgstu varškę😀
oi,kaip uzsimaniau....
Kaip tik vakar pas drauge klausiau apkepo recepto😀
man, viskas is varskes skanu 😉
skanumelis😀