Koks vaikas užaugo blynų?
Mūsų namuose blynai - maistas nr.1. Stengiuosi dažnai jų nekepti. Ir ne todėl,kad nesveika. Bet jie dingsta nuo stalo akimirksniu,o vaikai prašo dar ir dar.
Ir čia būtent tie,kurie neplaukioja riebaluose ir yra beprotiškai purūs. Turėtų būti dar mažesni, tik,kad mano konditerinis švirkštas pasiklydo.
Taigi, Jums reikės:
300g miltų
1a.š. kepimo miltelių
3 a.š. cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus
300 ml pieno
1/3 stiklinės aliejaus
2 kiaušinių
Viską gerai išplakti. Tinka mikseris, blenderis. Viskas,kas suplaks iki purumo ir neliks gumuliukų.
O toliau dedam mažu šaukšteliu ar konditeriniu švirkštu į vos vos aliejumi pateptą keptuvę ir kepam.
Garantuoju, išgaruos nuo stalo.
Šiuos blynukus kepiau ir Gabrielès gimtadieniui,kai rinkosi draugai. Tik vėriau ant iešmelių su šilauogėmis. Tirpte ištirpo.