Vaikystės žaidimai

Vaikystės žaidimai

16. Oct 2016, 23:09 jaldija jaldija

Mūsų vaikystė buvo tikrai turtinga žaidimais.
Ir ko tik nežaisdavome…
Gyvenome kaime, vietos lakstymams turėjome daug, tad labai populiarūs buvo judrieji žaidimai.
Su kamuoliu žaisdavom: karštą bulvę, valgomas nevalgomas, asilą, šuniuką, kvadratą..
Gaudynės buvo paįvairinamos tokiais žaidimais kaip geležinė, medinė, akmeninė ar kokia kitokia boba. Slėpynės, o ypač prietemoje buvo kažkas nepakartojamo.

Žaisdavome tokius žaidimus kaip “Alim bamba” , “Mašina važiuoja važiuoja - stop” , “Raganėle pamotėle”, “Ketur ketur keturiolik”, šokinėdavom ”Klases”.
Būdami patalpoje žaisdavom “Sugedęs telefonas”, “Šalta - karšta”, “Žiedo dalijimas’.
Popierinės lėlės… Kiek su jomis pražaista, kiek suknelių pripiešta...Tais laikais viską piešdavom pačios. Vyresnė mano sesė labai gražiai piešdavo, tai vis kaulydavau ir kaulydavau, kad papildytų mano “damų” garderobą.
Dar labai daug žaisdavom popierinių žaidimų. Tai yra, kai reikdavo ką nors rašyti popieriuje.”Atspėk  žodį arba kartuvės”,  “Miestai,  vardai, upės”, “Laivų mūšis”, “Kryžiukai nuliukai”, “Kas? su kuo? kada? ką veikė?”.Žinau jų būdavo ir daugiau, bet gaila, kad kai kuriuos jau miglotai teprisimenu. Reikės su draugėmis kada nors surengti prisiminimų apie žaidimus vakarą:-)
Atrodo žaislų ir nereikėdavo, nebūdavo laiko su jais žaisti.

Nežinau kodėl, bet būdama maža, labai mėgau žaisti su sagomis. Taip taip su paprastom sagom...Ne su lėlėm, o su sagomis žaisdavau mieliau. Sukurdavau namus, būdavo ir tėvai, ir vaikai. Persirengimui reikėdavo tik paimti kitą sagą. Didelės sagos - suaugę, mažos -  vaikai. Mama pykdavo, kad namai būdavo pribarstyti sagų, bet tai neatbaidydavo manęs nuo tokių žaidimų.
Daugelį iš čia išvardintų žaidimų žaidžia ir mano vaikai. Kai kuriuos pamokiau pati, kai kuriuos išmoko iš draugų.
Ypač dažnai žaisdavome “popierinius žaidimus”. “Laivų mūšis” karaliauja ligi šiol. Pamenu ir vaikystėje su mama jį dažnai žaisdavom. Ir prašydavau mamos, kaip dabar manęs Airidas: na dar kartą, na paskutinį, na paskutiniausią….
20161016230854-66501.jpg

20161016230915-24526.jpgGera buvo mintimis sugrįžti į vaikystę...


Gintarep Gintarep 17. Oct 2016, 09:32

Taip, taip...zaisdavome ir mes tuos laivelius, tikrai, labai tuo metu vaikai mego zaisti judriuosius zaidimus....ech, kaip gera prisiminti...