Vaikų sporto blogas: ką veikti vasarą su vaikais

Vaikų sporto blogas: ką veikti vasarą su vaikais

31. May 2016, 07:00

Kadangi esame aktyvi šeima, dažnai sulaukiu klausimų, kaip mes sugalvojame tiek daug užsiėmimų su vaikais… Išduosiu paslaptį - visa esmė ne kažkokiose originaliose veiklose, bet tai, jog mes jas darom. Daugelis šeimų renkasi pasyvų poilsį prie televizoriaus ekranų ar apsikrauna buities darbais, kurie mano akimis dažniau pasiteisinimas „negaliu užsiimti su vaikais, nes reikia kažką nuravėti/išplauti/sutvarkyti“. Ar tikrai tai svarbiau nei jūsų laikas kartu? Ar verta aukoti gražų saulėtą vakarą tokiems darbams vietoje buvimo su svarbiausiais žmonėmis? Prisiminkite tą reklamą: „Aš moteris, ne indaplovė“, tad gal geriau skirti vaikams laiko dabar, nei jie pavirs apatiškais paaugliais. 

Vaikams tikrai nereikia kažko TOKIO. Žinoma, tikrai smagu išbandyti naujas veiklas, aplankyti naujas vietas, bet tai ne visada smagaus laisvalaikio raktas. Jeigu tik oro sąlygos pakenčiamos - keliaukite į gamtą, maudykitės ežeruose, piknikaukite, išbandykite sporto šakas gryname ore (pavyzdžiui, lauko tenisą, petankę, baideres), išsiruoškite į žygius dviračiais. 

Savaitgaliais susiplanuokite aplankyti įvairias Lietuvos vietas. Patikėkite, kiekvienais metais miestai gražinasi ir atidaro įdomių lankytinų objektų, infrastruktūra vis labiau pritaikoma aktyviam laisvalaikiui. 

Dar viena populiarėjanti pramoga - stovyklos visai šeimai. Tai savaitės ar savaitgalio poilsis, kuris skirtas visiems šeimoms nariams su palapinėmis ar kaimo sodyboje siūlant kūrybinę ar sportinę veiklą. Antrus metus stovyklą šeimoms organizuoja ir „Vaikų sportas“. Alytaus rajone, Dauguose prie ežero, kviečiame nuo penktadienio iki sekmadienio praleisti aktyviai. 

Stovyklos veiklos skirtos visiems šeimos nariams be išimčių. Dalyvių laukia komandinės ir kitos sporto šakos, judrieji žaidimai, mamos mėgaujasi kalanetika, norinčių laukia pirtis.

Susidomėjai? Prisijunkite http://vaikusportas.weebly.com/renginiai.html