Vaikai ir jų būreliai

Vaikai ir jų būreliai

01. Sep 2018, 21:46 RenataŪselienė RenataŪselienė

Paskutiniu metu vis daugiau randu straipsnių, blogų apie būrelius. Tėveliai, kaip dažniausiai ir būna, pasiskirstę į kelias stovyklas. Asmeniškai aš esu visom keturiom už vaikų lavinimą, jų kokybišką laiko leidimą, žinoma neperspaudžiant pačių vaikų. 

Mūsų šeimoje trys vaikai. Ir visi trys nuo sekančios savaitės keliaus į skirtingas veiklas. Vyresnėlis be mūsų išrinkto baseino (taip, baseiną 'privertėme' lankytis, nes mums su vyru atrodo, kad mokėjimas plaukti, ypač berniukui, yra gyvybiškai svarbus) išreiškė norą šiemet lankyti krepšinį. Mes ne prieš. Kodėl? Nes tik išbandęs skirtingas veiklas vaikas sugebės atsirinkti, kas jam priimtina, kad jį motyvuoja ir kur jis gali nukreipti savo energiją. Kol jis mažas mes galime kontroliuoti jo laisvalaikį, bet ateis diena, kai jis pasiduos draugam, aplinkai ir mes nesužiūrėsimenkiek ir kur jo dėmesio yra. Užbėgant įvykiam už akių stengiamės jį sudominti sportu. TamX kad ateityje, tai būtų jo siekis, jo gyvenimo būdas ir nereikėtų šlaistytis pakampėmis ieškant kuo užsiimti.

Gabrielė jau pernai lankė dailės būrelį, į kurį pati ir užsirašė. Jai labai patiko. Ir atvirai darbeliai įkvėpiantys. Tokio amžiaus vaikui tai puikus būdas lavinti pirštukus, pasitelkti fantaziją ir atpalaiduoti mažąją galvelę. Šiemet dar ji startuoja modelių mokyklėlėje. Ilgai kirbėjo man ši mintis ir štai pagaliau išbandėm. Gabrielė liko sužavėta. Dirbo iš peties. Imliai mokėsi ir 'gaudė' kiekvieną žodį, judesį. Bet svarbiausia-suprato, kad mergaitei būtinai taisyklingai išmokti vaikščioti, nesikuprinti ir visada šypsotis. Netrukus jos laukia ir pirmasis pasirodymas viešumoje.

na, o jauniausias mūsų džiaugsmas keliaus lavintis 7 intelektų mokykloje. Be gali daug skaičiau apie ją. Susidūriau su knyga 'Vienas vaikas-7 intelektai'. Pamėginau ją prisitaikyti praktikoje. Ir wow, ji veikia! Kuo puikiausiai veikia. Tad su nekantrumu laukiu, kad mes pasisemsime daugiau žinių ir jau drauge su Ignuku taikysime jas gyvenime.

 

Egelė Egelė 03. Sep 2018, 13:14

Dalis komentaro dingo... Rašiau, kad su abiem mergytem baigèm šią programą.

Egelė Egelė 03. Sep 2018, 13:13

Oj 7 intelektai

Gintautė Gintautė 03. Sep 2018, 06:18

Mes irgi lankėm 7 intelektus. Nereali programa

kodelcia kodelcia 03. Sep 2018, 00:02

Šaunumėlis! Neteko girdėti apie 7 intelektų mokyklą. Būtų džiugu sulaukti išsamaus pristatymo, kai daugiau pabuvosit toje mokyklėlėje su Ignuku 😀