VAIDA: Maniau, kad „praslysiu“ be prisipažinimo

VAIDA: Maniau, kad „praslysiu“ be prisipažinimo

19. Mar 2010, 08:00

Sveikos Mielosios, aš turbūt kitokia nei visos projekte dalyvaujančios mamytės. Tortų aš nemėgstu, o saldainius valgau tik tada, kada artėja „tos dienos“. Tik per didžiausias šventes suvalgau torto gabaliuką „iš reikalo“. Kada norisi kažko ypač skanaus, nusiperku vaisių ar riešutų.

 

Niekada aš jų ir nekepu...Tiesą sakant, virtuvė ir maisto gaminimas man yra tik tam, kad nenumirtume badu. Nesakau, kad valgio negaminu, bet kepti pyragus – ne... Vyras tortų ar pyragų visiškai nevalgo, o mergaitėms, jeigu nori (o taip būna ypač retai) nuperku pyragėlį ir galiausiai vos paragautą išmetu.

 

Tortas mums reikalingas tik kaip gimtadienio pagrindinis akcentas. Juk reikia žvakutes užpūsti!!!

 

Kada sužinojau, kad reikės iškepti projekto atidarymui tortą ar pyragą, pirmoji mintis buvo: „Mama“. O ji tą jau moka. Tikriausiai aš jų dabar ir nevalgau, nes vaikystėje prisivalgiau iki soties.

 

Kadangi mama mane ir sesę augino viena (ji tikra šaunuolė, nes puikiai susitvarkė), ir pinigėlių trūko, tad mama, kad prisidurtų prie atlyginimo, kepdavo tortus!!! Net dabar atsimenu virtuvės kampe didelį maišą miltų, tą nuostabų kvapą...

 

Labai apsidžiaugiau, kad projekto atidarymas kovo 10 d. Šią dieną – ir mano mamos gimtadienis! Super! Ji keps tortą savo gimtadienio šventei ir tuo pačiu iškeps man...

 

Taip ir buvo. Maniau, kad „praslysiu“ be prisipažinimo, kad tortą kepė mama, o ne aš. Vaje, kaip man gėda...

 

{smallpic:2}

K.Sereikaitės nuotr.

 

Bet tortas nuostabus! Jis ne toks kaip visi. Labai gaivus! Paprašiau, kad mama atsiųstų receptuką, taigi:

 

Mamos Marijos torto receptas

 

Biskvitui:

3-4 kiaušiniai;

1 ind. kondensuoto pieno (saldaus);

100 g sviesto;

8 šaukštų miltų;

1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių arba nugesintos sodos su grietine (soda užpilti grietinę ir gerai išmaišyti);

vanilinio cukraus ar kitų kvapų pagal skonį.

 

Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus gerai išplakame. Ištirpdom sviestą ant mažos ugnelės vis pamaišant. Viską supilam į bendrą indą ir dedam miltų, kol tešla pasidarys panaši kaip blynams – netiršta.

 

Pertepimui:

2 indeliai grietinės;

20 gramų želatino (išbrinkinti šaltame vandenyje apie 1 val ir pašildyti ant mažos ugnelės vis pamaišant, kol ištirps grūdeliai);

vaisių, razinų ar kt. (ko tik pageidaujate);

0,5 stiklinės cukraus;

citrina, apelsinas arba citrinos rūgšties;

kvapų pagal skonį pvz.: vanilės.

 

Supilame grietinę, cukrų, ataušintą želatiną, kvapų, išspaudžiam iš citrinos ar apelsinų sultis ir viską gerai išplakam.

 

Biskvito tešlą paskirstom į dvi dalis. Vieną kepam baltą, į kitą įdedam kakavos. Kepam 20-30 min. 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (žiūrėti pagal savo orkaitę). Iškeptus biskvitus perpjaunam į dvi dalis.

 

Kai šiek tiek ataušta – pertepam. Pertepimas turi būti beveik sustingęs. Į pertepimą įdedame pasmulkintų vaisių, razinų, uogų. Jai nepatinka, galima nedėti nieko, nes jau įdėta sulčių, kvapų.

 

Papuošimui galima naudoti vaisius arba aplieti ištirpintu šokoladu. Gėlytės daromos cukraus pudrą išplakus su kiaušinio baltymu. Reikia turėti formelę arba gerai išminkius gėlytes daryti rankomis. Galima apibarstyti kokoso riešutu ir pan.

 

Skanaus!

 

P.S. Tik nemanykite, kad mūsų šventės yra liūdnos, negražios be mamos kepto torto. (Šypsosi.) Aš tą savo trūkumą paslepiu. O ir artimieji tiesiog net nesitiki, kad galėtų būti kitaip. Visada užsakome šviežutėlį pagal mergaičių norus.

 

{pic:1}

 

Vaida

 

MK: O kas čia gėdingo, kad ne Tavo pyragas?! Moterys tam yra moterys, kad išsisuktų iš bet kokios padėties, ar ne!

 

Projektą „Pasitik pavasarį lieknesnė“ Mamyčių klubas įgyvendina kartu su fizinės medicinos ir reabilitacijos centru „Gemma“

Tel.: + 370 5 219 5905

Mob.: + 370 6 70 18436

www.gemma.lt

23. Mar 2010, 19:11

jo pritariu. nera sitai mamai ko ir mesti kojos tai is viso plonos 😀

19. Mar 2010, 20:37

o man virtuvei labai patinka but,as tai isvis vietoi sidet negaliu man reikia judet kad ir mazuka vaikuti turiu viska suspejiu>)

19. Mar 2010, 20:35

man tokios figuros tai buciau laiminga,ka cia mesti geriau paroditu>)

19. Mar 2010, 19:02

taj aisku negi cia butinybe visom moterim mket kept pyragus😉

19. Mar 2010, 16:31

Tikrai nematau ka Vaidai reiketu mesti,gali ir tortu paragauti.Atrodai labai graziai,tai po projekto busi kaip manekene....

19. Mar 2010, 14:53

Oi skanus buvo tortas, tiek per jauduli prisimenu 😀 Kaip as pavydziu tau, kad nemegsti saldumynu, buciau turbut kudute kaip smilga 😀))

19. Mar 2010, 11:28

gaila neteko paragaut Tavo tortuko 😀 bet mates,kad labai skanus.

19. Mar 2010, 10:43

Aš irgi nemėgdavau kepti pyragų, bet dabar sėdžiu namie su mažiuku, tai kartais užeina noras ką nors skanaus, naminio pasigaminti😀

19. Mar 2010, 09:10

Menka bėda. Nemoku kepti pyragų, tortų, ir virtuvėje stengiuos kuo mažiau laiko praleisti.