Už šeimadienio idėjas Dianos albumą "Debesėlis" įteikiame...

Už šeimadienio idėjas Dianos albumą "Debesėlis" įteikiame...

30. Sep 2013, 12:10 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ačiū ačiū visoms mamytėms, kurios savaitgalį pasidalino idėjomis, kaip smagiai ir turiningai paleisti ŠEIMADIENĮ.

Idėjų sulaukėme iš:

gintarep

_marija_

eglyn

atomine

destiny

gerbeja123

indrem

Visas visas idėjas galite pamatyti ČIA Mes džiaugiamės, kad randate tikro laiko BŪTI SU VAIKAIS ne tik savaitgaliais, bet ir kasdien...po trupinėlį.

Turbū smalsu, kas gi laimi šio MINIkonkurso dovaną...

Autorei, kurios idėjos mums pasirodė pačių pačiausios, dovanojame atlikėjos Dianos ir jos dukrytės Unės albumą „Debesėlis" - skirtą visiems vaikučiams ir jų tėveliams!

20130927181028-31462.jpg

Jis atitenka mamai Eglyn!

Sveikiname!

Štai kokias šeimadienio idėjas pasiūlė eglyn:

-Norėtųsi, kad kuo daugiau tėvelių neignoruotų šeimadienių, o jais mėgautųsi, juk vaikučiai taip greitai auga. Labai miela dalyvauti edukacinėse pamokėlese: pvz, išmokti lipdyti iš molio. Siūlyčiau apsilankyti raganaičių, lėlių teatre. O galbūt visa šeima namuose galite surengti improvizuotą lėlių teatro vaidinimą. Be to, glosto širdį, kai vaikučiai sumąsto tėveliams surengti pageidavimų koncertą, tiek gerų, šaunių emocijų gauname. Pajodinėti ant mažo poniuko žirgyne. Mes kaime pas babytę mėgstam glostyti cypukus, ypač graži akimirka būna matant kaip paukščiukams su dėže atneštiems į virtuvę, kad nesušaltų, mažiukas švelniai juos glosto, tarsi taip linkėdamas saldžių sapnų ;) Uostome jurginus. Dūkstam rudens lapų lietučio glėbyje :) Galima surengti namuose pižamų vakarėlį su spragėsiais, animacija apie batuotą katiną ar miegančioji gražuolė :) mokytis kartu su vaikučiu eilėraštį, kurį jis sakys Seniui Šalčiui ;) Leiskite vaikučiui pašeimininkauti virtuvėje, tie balti ūsiukai ant žandukų taip miela :) Mes kepam babytės obuoliukus, vidų išskobstam, ten įdedam varškę, kuri jau yra sumaišyta su kiaušiniu, įdedam aguonų, razinų ir pašaunam į pečių, galima iškepusius obuoliukus pabarstyti cukraus pudra, arba aplieti medučiu :) Be to, susiorganizuoti rudeninę talką, pagrėbti nukritusius medžių lapus, babytės bus dėkingos :) Smagu nueiti su vaikais į cirką :) labai patinka pašokinėti ant didžiulo batuto kartu su kt. vaikais. Kartu statyti smėlio pilis, suptis sūpuoklėse, pieškime kartu spalvotosiomis kreidutėmis, nesopinkime vaiko kūrybingumo :) Mums visada būna didelis įvykis, kai tėtukas parneša didelę didelę žuvį, tada žiūri susidomėjęs :) vasarą vaikučiui duodam laistuvėlį, kartu laistome, lepiname gėlytes, o jos džiugina mūsų akis aromatais, žiedų margumynais :) Visi kartu skynėme ir uogytes, dbr mielai jas valgome su košytėmis ar blyneliais :) Nelaukime, kol vaikas pats jums atneš knygą, geriau imkimės patys iniciatyvos ir paskaitykime jam pasakų knygelę :) dainuokim lopšines, tegu vaikas jaučiasi mylimas kasdien, o ne tik savaitgaliais. Stenkimės vaikučiui įskiepyti draugiškumo, geraširdiškumo jausmą, juk per šeimadientu į galime visi kartu susitvarkyti spintas, ir jau išaugtus ar nereikalingus rūbelius, žaisliukus, daiktus atiduoti šeimoms, kurios stokoja, mes nešame į Caritą. Per šeimadienį pieškime, ypač vaikams patinka, jei jiems pozuojame arba duodame savo plaukus ir jie pina kasas, riša gumelėmis, kaspinais - leiskite vaikui padaryti jums šukuoseną :) Per šeimadienius atidarykime darbščiųjų rankų būrelį: gaminkime vazeles, klijuokime jas manais, kruopomis, konkorėžiukais. Linkiu visiems tėveliams ir jų vaikučiams įdomių, įkvepiančių, prasmingų, mielų šeimadienių ;) daug šyyypsenų ;)

-Šeimadienį galima apsilankyti kukurūzų lauko labirintuose, ypač, jei vaikas jau didesnis, o šauni vasaros rogučių pramoga Anykščiuose :) Be to, rezervatuose būna apžvalgos aikštelių, pasivaikščiojimo takai, tai įdomi pramoga pažinti gamtą, pamatyti gyvūnus :) Jei turite daug kaimynų suorganizuokite bendrą vieną didelį šeimadienį :) ot smagiai gautųsi žaidimas ''sugedęs telefonas".

-Beje, patariu kišenėje visada nešiotis kokį saldainį. Mums vaikštant parke prie mūsų primėgo smalyžė voverytė, čiupo saldainį vos ne su visu popierėliu :) Šerti gulbes. Jei vaikučiai didesni, dėlioti dėliones (pūzles), į šį procesą tegu įsitraukia visa šeima :) Stalo žaidimai įdomi pramoga :)

MES UŽ NESUMELUOTĄ, TIKRĄ BUVIMĄ SU VAIKAIS!

O TU...?

30. Sep 2013, 12:27

Sveikinimai 😀