Ar žinote, kokia vaikystė, kai negali valgyti picos? :) Štai broliai Martynas ir Edvardas draugiškai valgyti daugelio taip mėgstamos picos drauge negalėtų, nes Martynas netoleruoja glitimo kaip ir mama Inga Krasuckienė, knygos Kepiniai be glitimo autorė.
Inga tikina, kad jų šeima gyventi be glitimo jau išmoko ir šiandien jų virtuvėje jau galima rasti duonos be kviečių, rugių, miežių, makaronų ir netgi picos ar vaflių.
Nesmagumas tas, pripažįsta trijų vaikų mama, kad į svečius reikia eiti su savo dėžute, tačiau dienos pabaigoje dėžutė ištuštėja, mat visiems smagu paragauti, ką gi viešnia atsinešė :)
Kad nereikėtų atsisakyti taip mėgstamų saldumynų, lietinių, varškėčių ir kitų kepinių Inga, žinomos šalies konditerės Jekaterinos Buldakovos dėka, namie išmoko kepti net tortus. O geriausius receptus sudėjo į knygą.
Taigi, šiandien Inga su vaikais pamokins mums pasigaminti uogų tortą be gliuteno. Pirmiausia reikės išsikepti biskvitą. O po to pasigaminti kremą.
Reikės:
3 kiaušinių;
100 g cukraus;
130 g ryžių miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
40 ml aliejaus;
1 š. verdančio vandens.
Šis biskvitas yra be kviečių ir kitų cheminių elementų, kurių mūsų mityboje galėtų nebūti. Kai kiaušiniai su cukrumi jau gerai suplakti, pilame paeiliui miltus, aliejų, kepimo miltelius.
Tešla nuplikoma su šaukštu karšto vandens ir, supilta į skardą, pusvalandžiui keliauja į 150 laipsnių orkaitę.
Kol biskvitas kepa, pasiruoškime kremą.
Kremui reikės:
200 g trintų uogų;
300 g grietinėlės;
45 g cukraus pudros;
10 g želatinos.
Finalinis kremo akcentas – 300 gramų riebios grietinėlės ir du šaukštai cukraus pudros. 200 g tyrės keliauja į grietinėlės plakinį ir kremas pasiruošęs keliauti ant biskvito.
Uogų tortas be glitimo greitas, paprastas, o svarbiausia – labai mėgiamas vaikų :)
Skanaus!