Verdant tokį trumpą laiką išsisaugo daug daugiau vitaminų. Uogienių cukruje yra pektino, 100% natūralios uogose ir vaisiuose esančios tirštinamosios medžiagos, todėl uogienės net ir verdant trumpai sutirštėja.
Dar jame yra kalio sorbato (konservanto), gaunamo iš šermukšnių uogų, kuris neleidžia gesti uogienei, tad galima jas laikyti ir kambario temperatūroje tamsioje vietoje.
Reikės:
2 kg (4 litrai) uogų
1 litro vandens
1 kg uogienių cukraus.
Gaminimas:
Slyvas (ar kitas uogas) nuplauname
Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus
Užpilame vandeniu
Pakaitiname, kol vanduo pradės garuoti. Aš truputį apsižioplinau, man jau ir užvirti spėjo, bet nieko tokio :)
Supilame maišydami uogienių cukrų.
Paverdame prisukę ugnį (kad tik lengvai kunkuliuotų) 10-15 min. Retkarčiais pamaišydami.
Palikite ataušti 30 min. Nugriebkite susidariusias putas.
Supilstykite į šiltus švarius stiklainius. Uždarykite.
Štai kokia gaunasi atvėsusios uogienės konsistencija ;) Pavertus tik po kurio laiko pradeda slinkti žemyn.
Šiemet visas uogienes viriau su šituo cukrumi ir galiu drąsiai pasakyti, kad gaunasi daug skanesnės, vitaminingesnės, didesnio kiekio uogienės. O jų virimas nuo šiol pramoga, o ne vargas ;)
Juratux
Kalio sorbatas E202 , o ukiskai tai rugstis
mmm, turetu but labai skanu ir kaip lengva 😀