Turkiškas ryžių plovas (pilav)

Turkiškas ryžių plovas (pilav)

23. May 2015, 14:28 irmantaite irmantaite
Turkiškas plovas mmm, taip viliojamai skamba... :) Mūsų namuose tas ''lietuviškas''  plovas gaminamas iš vištienos, daug, labai daug morkų, česnakų, prieskonių ir žinoma su pomidorų padažu. Ir išeina toks vientisas gaminys, kai pakabini ir iš šaukšto niekas jau nekrenta. Taigi  turkišką ir lietuvišką plovą vienija ryžiai ir vištiena :)
 Mums turkiškas plovas buvo kaip tik pasisedėjimo vakarienei prieš  vyrui išskrendant į komandiruotę :) Iš kart rašau, jog labai skani ir neapsunkinanti virškinimo vakarienė gavosi.
 Paskaičius tokį ilgą pamokos aprašymą pagalvojau oho kiek darbo bus :) Labiausiai sudomino derinys ryžiai ir avinžirniai. Juolab kad aš avinžirnių dar nebuvau nei naudojusi, nei jų ragavusi. Buvau girdėjusi apie juos, bet parduotuvėje net nestabtelėdavau prie jų. Bet dabar, po šios gaminimo pamokos, galiu sakyti, jog man tai didelis atradimas. Avinžirniai labai, labai patiko. Dabar bandysiu padaryti tą užkandį su aštriaisiais pipirais. Ir dar daugiau pasidairysiu receptų su jais.
Gaminant šį plovą man labai patiko kad darbai atliekami etapais. Iš vakaro užsimerkiau avinžirnius (verdant buvo smalsu ar jie gali sukristi kaip žirniai, kaip kada taip nutinka :)
 
20150523140605-72222.jpg
 
Gražiai išmirkę avinžirniai buvo užkaisti virimui. Tuo pačiu metu sudėjau vištieną ir daržoves sultinio virimui.
 
20150523140703-45988.jpg
 
Sultiniui panaudojau turimas daržoves ir prieskonius namuose: morka, svogūnas, česnakai, lauro lapai, kvapieji pipirai, juodieji maltieji, šakelė petražolių, keli saliero gabaliukai.
Puodai smagiai kunkuliuoja, galima ramiai nuveikti kokį kitą darbelį :)
Vištienai išvirus ji keliauja į orkaitę, o tuo pat metu ruošiami gerai nuplauti ryžiai. Naudojau turimus rudus ilgagrūdžius. Ne pagal receptą, bet nors neplikyti. Nors man tokie patys skaniausi.
 
20150523140948-36180.jpg
 
Svieste kepinau ryžius, o sklindantis kvapas labai malonus, žadinantis apetitą. Toliau ryžiai verdami sultinyje.
Kol vištiena kepa, ryžiai verda, ruošiu salotas iš špinatų, morkų, pomidorų, agurkų, avinžirnių, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių. Labai gaivu ir pavasariška.
 
20150523141726-60699.jpg
 
Vištienai apkepus šakutės pagalba pasmulkinam gabalėliais.
 
20150523141840-43364.jpg
 
Produktai paruošti. Sloksniuojam, paspaudžiam ir štai turkiškas plovas lėkštėje :)
 
20150523141946-32429.jpg
 
Vakarienė buvo skani ir lengva, o naujas plovo variantas mums patiko.
 
20150523142056-90015.jpg
 
Pasigaminkite :)
27. May 2015, 09:18

Puikiai atrodo! Smagu, kad patiko!