Aš kaip ir kiekvienas turiu pomėgių.Mėgstu nerti,megzti,piešti,gaminti valgį,lankstyti iš popieriaus ar teisiog drybsoti lovoje :)
Dabar papasakosiu apie du pomėgius tai Indijos virtuvė ir mehndi dizainas.
Prieš ištekant buvau paprasta lietuvaitė ir valgiau lietuviškus patiekalus,bet po vestuvių į savo raciona isileidau jo didenybę ČILI.Mėstu gaminti biryani,kofta,kebab,samosas ir troškinukus.
Iš desertų man labiausiai patinka rasmalai,gheer ir chalva
Kitas mano po ėgis tai mehndi dizainas.Juo užsikrėčiau kai laukiausi pirmojo sūnaus.Vyro kraštietė išpaišė mano delnus su chna dažais.Man taip patiko,kad prašiau vėl ir vėl.Po kurio laiko nusipirkau dažų ir pati pradėjau sau eksperimentuoti.Šiaip mehndi piešiama vestuvių proga,bet man galima ir man gražu kas diena :). Kadangi nepiešju tobulai tai pirmiausia nupiešiu su flomasteriu ir tada su chna.
Ir štai keli mano darbeliai
Tai štai tokie mano pomėgiai :)
Nepykit,kad taip trumpai parašiau,bet su viena ranka sunku (mažyliui nemiegadienis ir zirziadienis).
Inga
velgi puode arba gilesnej keptuvej pakepini svoguna,tada cesnaka.idedi pomidora ir kai issileidzia keli saukstai nat jogurto ir prieskoniu su druska.tada sudedi vistiena ir pakepi kelais min.tada ipili vandens kad apsemtu vos ir troskini kol vistiena gatava.tada issiverdi basmati ryziu (nereikia visiskai isvirti,turi buti vos vos kietoki) ir sluoksniuoji-ant dugno ryziai,tada mesa kartu su vos padazu,metu keli lapeliai,vel ryziai vel mesa su padazu,vel meta... irtaip kol viska sudedi.tada uzdedi ranksluosti,uzdengi dangti ir ant laaaabai mazos ugnies kol ryziai visiskai buna gatavi.o kad nesvistu prie dugno kai dedi pirma sluoksni mesos tai reikia skistimo daugiau ipilti (bet ne per daug).belieka ismaisyti ir viskas 😀
bet su aviena skaniau 😀
dazniausiai mes ta kaip plova darom is vistienos slauneliu kurias sukapojam i kokias 3 dalis arba viso visciuko
man skaniausia bombay biryani.kazkas panasaus i plova tik mesa su kaulu(pvz aviena)
jai ant iesmu tai ant keptuves arba saslikinej.bet galima ta pati farsa padaryt plonus blynukus ir kept aliejuje
su
na du peiliu sukapota
kaliandra kapota cili taip pat
pirmieji kukuliai tai is farso.dedu daug ivairiu prieskoniu,nat.jogurto,kaliandros,svoguno ir cili.formuoju kamuoliukus nedidelius.gilesnej keptuvej arba puode ant aliejaus patroskinu svoguna,tada cesnaka smulkinta sudedu,pomidora.kai issileidzia pomidoras velgi dedu daug prieskoniu ir kelis saukstus nat.jogurto.ipilu vandens kad pasydarytu kaip sriuba.tada sudedu kukulius ir verdu kol isverda mesa,o is skystymo lieka beveik vien padazas
toks ir receptas arba skanus idaras pakepint farsa,ideti kubeliais pjaustyta bulve,svoguna smulkiai ir zirnelius.
samosu lakstus perku parduotuveje.darau norima idara,pvz bulves zirneliai svogunai,dedu ant laksto ir lankstau i trikampi.kepu aliejuje
reiks kuria diena kai kazka gaminsiu padaryt foro reportaza,tik vyro reiks issiklausyneti prieskoniu pav nes jie indiski 😀
Ir gražu, ir atrodo skanu. O kad būtume tikros dėl skonio - lauksim receptukų 😀
super 😀 🌷
prašom kada pasidalinti ir receptukais ,būtų labai įdomu 😉
Labai gražu 😉 Super 👍😀
Labai gražu 🌷
🌷🌷🌷🌷grazu
Super 😀 👍
vau kaip gražu 😀