Kol sesė mokykloje, nusprendėme iškepti pyragą. Pirma pasiruošėme darbui
Pyragui reikia:
3 kiaušinių;
pusės stiklinės cukraus;
indelio grietinės (400 g);
margarino kepimui (apie 300 g.);
kepimo miltelių arbatinio šaukštelio;
miltų (apie 1 kg)
Pirmiausia sumaišom kiaušinius su cukrumi,
Po to įdedame ištirpintą margariną ir grietinę, išmaišytą su kepimo milteliais. Viską išmaišome.
Dedame miltus ir minkome. Miltų vis reik po truputį įdėti tol,kol tešla nelips prie rankų.
Kepimo skardą patepam sviestu arba margarinu (jei metalinė, pabarstyti miltais). Tešlą patiesiam į skardą maždaug 1-1,5 cm storiu, padarant aukštesnius kraštus.
Ant viršaus dėti apie 0,5 cm mėgstamos uogienės (skaniausia su juodųjų serbentų). Ant viršaus uždėti tešlos - plėšant gabaliukais, tiesiant juostelėm ar panašiai.
Kept orkaitėje tol, kol tešla nelimpa ant medinio pagaliuko.
Skanaus!
mmm skanu 😀
skanu 👍
oij koks gerulis,kepsiu siandiena 👍
mmmm,butinai pasidarysime 😀
😛 primena mokyklos laikus, kai pirkdavom trapias juosteles
Ir aš tokį kepu 😀 O šeimininkutė, kokia fainuolė 😘 🤗 🌷 🌷 🌷