Troškintos jautienos kepenėlės

Troškintos jautienos kepenėlės

09. Nov 2009, 00:00

 

Mano šeimynai labai patinka šis patiekalas, tad siūlau ir jums išbandyti.

 

Reikės:

 

700 g jautienos (arba veršienos) kepenėlių,

1 stiklinės pieno,

3-4 morkų,

1 svogūno,

aliejaus kepimui,

2 šaukštų grietinės,

miltų apvoliojimui,

truputį druskos.

 

Paruošimas

 

1.Jautienos kepenėles nuplauname, nupjaustome plėves, supjaustome juostelėmis (griežinėliais).

 

{pic:1}

 

2.Užpilame pienu ir palaikome 2-3 valandas.

 

{pic:2}

 

3.Nusausiname, apvoliojame miltais ir iš abiejų pusių apkepiname aliejuje.

 

{pic:3}

 

4.Kepinant iš abiejų pusių užbarstome po truputį druskos.

 

{pic:4}

 

5.Apkepintas kepenėles dedame į puodą su vandeniu.

6.Sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną ir viską šiek tiek apkepiname.

 

{pic:5}

 

7.Apkepusias morkas su svogūnu dedame į puodą su kepenėlėmis ir troškiname ant lengvos ugnies apie 30 min.

 

{pic:6}

 

8.Baigiant virti įdedame grietinės ir patroškiname dar apie 2 min.

9.Patiekiame su virtomis arba keptomis bulvėmis.

 

Skanaus!

 

Būsima Rasa (vilira)

15. Mar 2010, 00:24

niu labai abidvi grazios😀

07. Mar 2010, 22:32

as uz jus!!! grazuoles 😉

07. Mar 2010, 12:10

fainuole mazyle,o jau akyciu didumas 😀aisku kaip ir mamyte 😀

04. Mar 2010, 18:07

Atidavem balsa uz grazuoles

04. Mar 2010, 10:19

O jau mimika mažiulės😀

12. Nov 2009, 15:35

cia tai skanumelis😉

09. Nov 2009, 16:56

Skaniai atrodo, manau taip ir yra 😀

09. Nov 2009, 15:27

as labai megstu kepeneles tad tikrai pasistengsiu pagaminti😀

09. Nov 2009, 13:23

labai gardziai atrodo, bet kepeneles nelabai mes megstam...

09. Nov 2009, 13:04

kad kartumo nebutu jos yra mirkomos piene. tikrai po to jokio kartumo 😀 darau pati daug ka is kepeneliu ir kotletus ir guliasa.

09. Nov 2009, 10:15

o jautienos kepeneles kartumo neturi?

09. Nov 2009, 10:12

senai bevalgem,reiks pasigaminti 😉