Troškinta žuvis orkaitėje

Troškinta žuvis orkaitėje

17. May 2012, 00:00 blogietee blogietee

Mėgstate žuvį? Nesinori ilgai stoviniuoti prie viryklės ir vartyti žuvies gabaliukus? Tam aš radau puikią išeitį. 

 

Labai mėgstame žuvį, tik dažniausiai sunkiai pasiseka rasti tokią, kuri kepant nepasileistų ir neištižtų. O svarbiausia, kad labiau už viską nemėgstu stovėti prie keptuvės ir jas vartyti. 

 

Dažniausiai ir greičiausiai paruošiamas žuvies patiekalas - troškinta žuvis orkaitėje. Šiam patiekalui naudoju bet kokios žuvies file. Šį kartą gaminau iš Pengasijos. 

 

Man prireikė:

700 g pengasijos filė

4 morkų

svogūno (šį kartą parduotuvėje jie buvo milžiniški)

sviesto, grietinės, žuvies prieskonių, aliejaus šlakelio. 

Atšildytą žuvį supjausčiau gabaliukais, įtryniau prieskoniais, česnaku ir užpyliau šlakelį alyvuogių aliejaus. Kol marinavosi, susipjausčiau svogūną ir sutarkavau morkas. 

 

Tada į įkaitintą keptuvę dedu sviestą, jam išsilydžius sudedu svogūnus, vėliau morkas ir kelis šaukštus grietinės. P.S troškinu ne iki galo, nes viskas išsitroškins galutinai orkaitėje. 

 

Kai morkos su svogūnais būna paruošta, į kepimo skardą sudedu paruoštą žuvį ir viską padengiu sluoksniu paruoštų morkų su svogūnais. Uždengiu folija ir dedu 30 min. į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę. 

Visa tai užtrunka tikrai trumpiau nei kepti ant keptuvės. Ir kaip mano anyta sakė: "tiek mažai vargo, o skonis nerealus". Svarbiausia, kad tinka bet kokia žuvis ir nesibaiminu, kad ji pasileis.

 

Skanaus!

Rima

18. May 2012, 13:19

atrodo skaniai,reiks butinai isbandyt 😀

18. May 2012, 07:21

butinai ismeginsiu 😀 nes keptuveje nesiseka zuvies iskepti, nuolat istysta ☹

Krisliukas Krisliukas 17. May 2012, 16:26

reiks pabandyti 😉

17. May 2012, 07:58

tikrai skanu, bet as dar ir paprastam puode megstu taip patroskinti😀