Šį kartą troškinau žuvį su morkomis ir svogūnais.
Patiekalui pagaminti reikės:
600 g žuvies file (aš naudojau jūrinės lydekos file). Gaminant šį patiekalą žuvies galima ir neatšildyti
3 svogūnų galvučių
3-4 didesnių morkų
druskos, pipirų, aliejaus,
pusės citrinos sulčių
poros šaukštų grietinės
žiupsnelio smulkintų krapų
Žuvies file pabarstyti pipirais, druska, pašlakstyti citrinos sultimis, supjaustyti gabalėliais
Morkas sutarkuoti stambia tarka, svogūnus susmulkinti, pakepinti aliejuje. Galima jų ir nekepinti, tiesiog man taip skaniau
Tada dėti sluoksniais - morkos, svogūnai, žuvies file, tada vėl svogūnai, paskutinis sluoksnis morkų.
Užpilti vandens, kad šiek tiek apsemtų morkas. Jei dėsite nekepintus svogūnus, reikėtų poros šaukštų aliejaus. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinti uždengtą apie 40 min. Tada uždėti grietinės, užbarstyti krapus ir dar patroškinti 10 min.
O dabar skanaus!
labai megstu zuvi neperseniausiai pradejo patikti bet neprisiruosiu jos pasgaminti saldyklije guli reiks gal ka susimastyt
Atsiųsk, robke😀 Labai mėgstu žuvį, bet negaminu labai įmantrių patiekalų, man paprastesni prie širdies😀
Šinadien kaip tik žuvį gaminu, tik hamburgiškai (radau receptuką savus peržiūrėjus) 😀 Taip ir skanu turi būti 😀 Aš su bulvėmis troškinu, atsiųsoiu receptėlį 😀
👍
mmmm,skaniai atrodo tikrai 😀 ir man dar tie zirneliai taip dera prie zuvies (y)
skaniai atrodo 😀 nors nesu didele zuvies megeja ...labai panasiai uzkepele darau ,tik dar surio patarkuoto pabarstau ant virsaus😀