Troškinta žuvis

Troškinta žuvis

29. Jul 2010, 08:00

Šį kartą troškinau žuvį su morkomis ir svogūnais.

 

Patiekalui pagaminti reikės:

600 g žuvies file (aš naudojau jūrinės lydekos file). Gaminant šį patiekalą žuvies galima ir neatšildyti

3 svogūnų galvučių

3-4 didesnių morkų

druskos, pipirų, aliejaus,

pusės citrinos sulčių

poros šaukštų grietinės

žiupsnelio smulkintų krapų

Žuvies file pabarstyti pipirais, druska, pašlakstyti citrinos sultimis, supjaustyti gabalėliais

Morkas sutarkuoti stambia tarka, svogūnus susmulkinti, pakepinti aliejuje. Galima jų ir nekepinti, tiesiog man taip skaniau

Tada dėti sluoksniais - morkos, svogūnai, žuvies file, tada vėl svogūnai, paskutinis sluoksnis morkų.

Užpilti vandens, kad šiek tiek apsemtų morkas. Jei dėsite nekepintus svogūnus, reikėtų poros šaukštų aliejaus. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinti uždengtą apie 40 min. Tada uždėti grietinės, užbarstyti krapus ir dar patroškinti 10 min.

O dabar skanaus!

 

 

29. Jul 2010, 13:39

labai megstu zuvi neperseniausiai pradejo patikti bet neprisiruosiu jos pasgaminti saldyklije guli reiks gal ka susimastyt

29. Jul 2010, 13:36

Atsiųsk, robke😀 Labai mėgstu žuvį, bet negaminu labai įmantrių patiekalų, man paprastesni prie širdies😀

29. Jul 2010, 11:32

Šinadien kaip tik žuvį gaminu, tik hamburgiškai (radau receptuką savus peržiūrėjus) 😀 Taip ir skanu turi būti 😀 Aš su bulvėmis troškinu, atsiųsoiu receptėlį 😀

29. Jul 2010, 10:06

👍

29. Jul 2010, 10:06

mmmm,skaniai atrodo tikrai 😀 ir man dar tie zirneliai taip dera prie zuvies (y)

29. Jul 2010, 08:21

skaniai atrodo 😀 nors nesu didele zuvies megeja ...labai panasiai uzkepele darau ,tik dar surio patarkuoto pabarstau ant virsaus😀