Trispalvė panakota

Trispalvė panakota

16. Feb 21:30 picama picama

Su gimtadieniu, Lietuva!

O gimtadienius reikia švęsti! Tą proga pasigaminome Lietuvos vėliavos spalvų desertą- panna cotta.

400 ml pieno,

400 ml grietinėlės,

80 g cukraus

3 lapeliai želatinos,

0.5 šaukštelio ciberžolės miltelių,

1 šaukštelis spiralinis,

1 šaukštelis liofilizuotų burokėlių miltelių.

Užsimerkiau šaltame vandenyje želatiną 5 min. Kol ji mirko, pakaitinau pieną, grietinėlę, cukrų. Į karštą masę idėjau želatinos lapelius. Viską padalinau į tris dalis, kad galėčiau nudažyti skirtingomis spalvomis.

Pirmą dalį reikia daryti raudoną. Turėjau burokėlių miltelių, tai tokia šaltibarščių spalva gavosi. Skonio burokėlių nesijaučia. Palaukti, kol pastingsta viršus, kad nesusimaišytų spalvos į vieną.

Po to daryti žalią spalvą. Ją dažiau su spirulina. Nelabai žalia gavosi, tokia į melsvumą net. Užpylus ant raudonojo sluoksnio, palaukti, kol pastings.

Tada geltona spalva. Ciberžolė nudažė puikiai!

Palaukti, kol sustings ir viskas! Labai skanu! Skanaus

Simonadub Simonadub 18. Feb 21:45

Būtinai pasinaudosiu receptu kovo 11 proga