Su gimtadieniu, Lietuva!
O gimtadienius reikia švęsti! Tą proga pasigaminome Lietuvos vėliavos spalvų desertą- panna cotta.
400 ml pieno,
400 ml grietinėlės,
80 g cukraus
3 lapeliai želatinos,
0.5 šaukštelio ciberžolės miltelių,
1 šaukštelis spiralinis,
1 šaukštelis liofilizuotų burokėlių miltelių.
Užsimerkiau šaltame vandenyje želatiną 5 min. Kol ji mirko, pakaitinau pieną, grietinėlę, cukrų. Į karštą masę idėjau želatinos lapelius. Viską padalinau į tris dalis, kad galėčiau nudažyti skirtingomis spalvomis.
Pirmą dalį reikia daryti raudoną. Turėjau burokėlių miltelių, tai tokia šaltibarščių spalva gavosi. Skonio burokėlių nesijaučia. Palaukti, kol pastingsta viršus, kad nesusimaišytų spalvos į vieną.
Po to daryti žalią spalvą. Ją dažiau su spirulina. Nelabai žalia gavosi, tokia į melsvumą net. Užpylus ant raudonojo sluoksnio, palaukti, kol pastings.
Tada geltona spalva. Ciberžolė nudažė puikiai!
Palaukti, kol sustings ir viskas! Labai skanu! Skanaus
Būtinai pasinaudosiu receptu kovo 11 proga