Skani trinta sriuba – puikiai tiks pietums.
Reikės:
2 stiklinės natūralaus vištienos arba daržovių sultinio;
500 g morkų;
2 bulvės;
Svogūnas;
2 skiltelės česnako;
2 šaukšteliai kario;
Druskos;
Pipirų;
Mairūnų;
Juodųjų pipirų;
Kmynų;
Indelis neriebios grietinėlės;
Šaukštas sviesto.
Gaminimas:
Svogūnus ir česnakus nulupti, susmulkinti, pakepinti svieste.
Morkas, bulves nulupti, susmulkinti ir išvirti vištienos arba daržovių sultinyje.
Tada pagal skonį pagardint kmynais, mairūnais, juodaisiais pipirais, sudėti keptus svogūnus ir česnakus, suberti karį ir dar pakaitinti.
Sriubą supilti į plakimo indą ir suplakti iki tyrės. Tada dar kartą pakaitinti.
Pakepinti baltos duonos kubelius – skrebučius.
Tiekti su grietinėle ir skrebučiais. Beje, skrebučius reiktų dėti iškart prieš tiekiant, nes tada jie išlieka traškūs, neprisigeria sriubos.
Skanaus!
megstu trintas sriubas 👍 ypac su skrebuciais aplidytais su suriu 😀
gal ir nieko visai idomu butu pabandyt 👍