Trinta molūgų sriuba: kas gali būti skaniau rudenį

Trinta molūgų sriuba: kas gali būti skaniau rudenį

18. Sep 2019, 08:38 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei darže užderėjo ne vienas moliūgas (arba pamatėte šį geltoną gražuolį turguje), būtų "nuodėmė" neišsivirti skaniausios pasaulyje trintos sriubos.

Reikės:

didelio gabalo moliūgo,

pusės svogūno,

poros skiltelių česnako,

morkos,

sultinio kubelio,

petražolių ar krapų, čiobrelių,

aliejaus,

batono (jei norėsite su skrebučiais).

Supjaustyti moliūgą, svogūną, morką ir česnaką kubeliais.

Šiek tiek apkepinti morkas, svogūnus, česnaką, kiek vėliau ir moliūgo kubelius (galima ir nekepinti, bet pakepinus kiek skaniau). Po to viską sudėti į verdantį vandenį (vandens pilti pagal norą - kuo mažiau vandens, tuo tirštesnė sriuba), prieskonius. Kiek pavirus, įdėti sultinio kubelį (jei sriubos kiekis mažas, tai užteks ir pusės kubelio). Išvirus, sutrinti blenderiu. 

Pakepinti su mažu kiekiu aliejaus ar sviesto kubeliais pjaustytą batoną. Pagardinti grietinėle ar lydytu sūreliu ir batono skrebučiais.

Skanaus!

<Natele receptas>

ramune. ramune. 21. Sep 2019, 08:23

Labai mėgstame moliūgienes! 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 18. Sep 2019, 12:14

Oi geras, kokia faina istorija, ačiū, kad pasidalinai 😀

floryte floryte 18. Sep 2019, 10:50

Man su moliūgais nesisekė šiais metais. Sėjau juos vietoj nesudygusių patisonų, taigi, jau vėlokai. Iš visų pasėtų išdygo tik vienas. Augo toks nevykęs, nemezgė vaisių. Galų gale pastebėjau, kad stiebas per tvoros skylę išlindo pas kaimynus :-). Ir ten užmezgė vieną moliūgą. Kaimynai net žolės toje vietoje nepjovė, augino mums moliūgą. Manyčiau, jau pats metas skint tą "išdavikišką" moliūgą ir - į moliūgienę. Teks kaimynus vaišint moliūgiene - juk jų teritorijoje moliūgas užaugo :-) Ačiū už receptą! Jau dabar pat taip užsinorėjau moliūgienės!!!!!!