Jei darže užderėjo ne vienas moliūgas (arba pamatėte šį geltoną gražuolį turguje), būtų "nuodėmė" neišsivirti skaniausios pasaulyje trintos sriubos.
Reikės:
didelio gabalo moliūgo,
pusės svogūno,
poros skiltelių česnako,
morkos,
sultinio kubelio,
petražolių ar krapų, čiobrelių,
aliejaus,
batono (jei norėsite su skrebučiais).
Supjaustyti moliūgą, svogūną, morką ir česnaką kubeliais.
Šiek tiek apkepinti morkas, svogūnus, česnaką, kiek vėliau ir moliūgo kubelius (galima ir nekepinti, bet pakepinus kiek skaniau). Po to viską sudėti į verdantį vandenį (vandens pilti pagal norą - kuo mažiau vandens, tuo tirštesnė sriuba), prieskonius. Kiek pavirus, įdėti sultinio kubelį (jei sriubos kiekis mažas, tai užteks ir pusės kubelio). Išvirus, sutrinti blenderiu.
Pakepinti su mažu kiekiu aliejaus ar sviesto kubeliais pjaustytą batoną. Pagardinti grietinėle ar lydytu sūreliu ir batono skrebučiais.
Skanaus!
<Natele receptas>