TRI-BIO švaros priemonių apžvalga. Šešta dalis - TRI-BIO calcoff gelis skalbyklėms

TRI-BIO švaros priemonių apžvalga. Šešta dalis - TRI-BIO calcoff gelis skalbyklėms

26. Sep 2017, 13:40 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Vis sukau galvą, kaip ištestuoti TRI-BIO vandens minkštiklį - gelį skalbimo mašinoms. 

Juk, kad jaustųsi efektas, priemonę reikia naudoti ilgą laiką, be to, neišardysi gi mašinos vidurių, kad galėtum patikrinti. Na ir vandens minkštumui nustatyti priemonių neturiu.
Bet radau gan įdomų būdą įvertinti valymo efektyvumą vizualiai.
Iš pradžių pradėsiu nuo sudėties. TRI-BIO gelis, kaip ir visa linija, yra hipoalerginis, be fosfatų, be kvapiklių ir dažiklių. Pasak aprašymo - sudėtyje naudojamas net maisto pramonėje leidžiamas natūralus ingredientas iš cukrinių runkelių.

20170926133147-52525.jpg

Gamintojas nurodo, kad priemonė turi trejopą poveikį - valo kalkes, apsaugo skalbimo mašiną ir taupo mūsų pinigėlius, nes naudojant gelį reikia mažiau skalbiklio.
Gelis bespalvis, bet turi specifinį kvapą. Man kažkodėl priminė garažo kvapą. Na, nežinau, kaip apibūdinti, bet priminė gumos, ar konkrečiai padangų kvapą. Toks kvapas man pažįstamas iš tėčio garažo aromatų, gal todėl tokia ir asociacija.
Mūsų skalbyklė sąlyginai nauja, bet kartais įjungus jaučiamas namalonus kvapas. Dabar naudoju minkštiklį pagal instrukciją, ir pilu jo kiekvieno skalbimo metu.
Testuoju TRI-BIO gelį jau porą savaičių. Per tą laiką nė karto nejaučiau nemalonių kvapų. Mašina veikia puikiai.
Kad galėčiau vizualiai įsitikinti, ar gelis gali pašalinti kalkes, atlikau eksperimentą su virduliu. Ne. Aš nepyliau skysčio į patį virdulį. Nors gelio sudėtis ir saugi, bet visgi priemonė neskirta sąlyčiui su maistu, tai ir į indus jo nepilsčiau. Bet mūsų senukas virdulys turi jautrią vietą - griovelį prie pagrindo. Kadangi pilant vandenį pasitaiko ir "nepataikymų", po kurių virdulys tik apšluostomas, vandens likučiai susikaupia griovelyje ir kas kažkiek laiko griovelis užkalkėja. Žodžiu, tikrai matosi, kad yra ką valyti.

20170926133319-31374.jpg

Dažniausiai virdulį valau su actu ir soda, bet vardan eksperimento specialiai nevaliau ilgesnį laiką ir nusprendžiau patikrinti, ar TRI-BIO gelis susitvarkys su apnašomis.
Pasinaudojau senu dantų šepetėliu. Užtepiau gelio ant apkalkėjusios vietos ir palikau maždaug penkiolikai minučių. Gelis pakankamai tirštas ir nenubėga.

20170926133422-19995.jpg

Vėliau griovelį šveičiau tuo pačiu dantų šepetėliu lyg valyčiau dantis.

20170926133450-10387.jpg

Nežinau, ar galima laikyti tokį eksperimentą patikimu, bet kalkes gelis pašalino. Šiek tiek jų, aišku, liko, nes griovelį pravalyti minkštu šepetuku visgi sunkoka. Bet specialiai nenaudojau aštresnių ar šiurkštesnių priemonių. Visų pirma, kad nepažeisčiau paviršiaus, o antra, norėjosi pažiūrėti, kaip gelis susitvarkys pats vienas.

20170926133608-67085.jpg

Bendra išvada - įsitikinau, kad gelis gali įveikti kalkes.  Naudosiu jį ir toliau skalbdama. Galėčiau drąsiai jį rekomenduoti ir kitoms mamoms, nes
1. Jo sudėtis saugi,
2. Gerai valo kalkių nuosėdas,
3. Skalbimo metu neatsiranda blogas kvapas,
4. Jei iš tiesų reikia mažiau skalbiklio - dar ir taupu.