TRI-BIO švaros priemonių apžvalga. Pirma dalis - skystas eko skalbiklis spalvotiems audiniams

TRI-BIO švaros priemonių apžvalga. Pirma dalis - skystas eko skalbiklis spalvotiems audiniams

10. Sep 2017, 14:34 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Pradėsiu turbūt nuo to, kad pasakysiu visiems gerai žinomą tiesą - visada smagu gauti dovanų. O jei tos dovanos dar ir praktiškos, tai iš viso nerealu. Ačiū Mamyčių klubui už galimybę dalyvauti TRI-BIO testavime!

20170910142420-23974.jpg

Bet turbūt dar svarbiau ne tiek praktiškumas, kiek kokybė.
O va kokybę aš ir testuosiu. Gavau labai didelį TRI-BIO produktų rinkinį, į kurį įeina natūralūs EKO skalbikliai baltiems ir spalvotiems audiniams, natūralus EKO vandens minkštiklis, EKO dėmių valiklis su bio-enzimais, natūralus EKO skalbinių minkštiklis, audinių bio dezodorantas, o taip pat maži indaplovės tablečių ir grindų ploviklio mėginukai.
Patikėkit, darbo tikrai nemažai, juk pažadėjau testuoti sąžiningai ir atidžiai. Vienintelis dalykas, kurio išmėginti negaliu - indaplovės tabletės. Paprasčiausiai neturiu tokios. Bet pažadėjau surasti žmogų, kuris padarytų tai už mane ir taip pat sąžiningai parašytų savo nuomonę.
Kodėl panorau išmėginti visus šiuos gaminius? Todėl, kad noriu gyventi sveikiau, švariau, ir nenoriu teršti gamtos.
Jau seniai atsisakiau agresyvių plovimo priemonių savo namuose ir vis mėginu tai vieną tai kitą ekologišką ar bent jau natūralesnį produktą.
Ypač tai pasidarė aktualu, kai tapau mama. Juk dabar atsakinga ne tik už save! Ir esmė turbūt ne tik tame, kad priemonės nekeltų alergijos ar nedirgintų odos, svarbu ir pačiai ir savo vaikui ugdyti tinkamą mąstymą apie mus ir mus supančią aplinką. Juk viskas, ką mes vartojame dažniausiai tėra įprotis, tad norisi, kad tas įprotis būtų geras .
Neslėpsiu, man tikrai svarbi ir produkto kaina. Eko produktai dažnai yra bent jau dvigubai brangesni, bet TRI-BIO nustebino savo tikrai prieinama kaina, be to, jų nereikia ieškoti specializuotose eko parduotuvėse, priemones galima rasti didžiuosiuose prekybos centruose, kas tikrai yra labai patogu.

20170910142536-22869.jpg

Pradėjau nuo skalbiklio spalvotiems audiniams, nes būtent tokių pas mus šeimoje daugiausia. Perskaičiau išsamią dozavimo instrukciją ir produkto aprašymą.

Labai patiko tai, jog čia nėra jokių kvepalų ir dažiklių, pagamintas skalbiklis iš augalų, su biologiniais fermentais ir mineralais, be GMO, kurie dar neaišku kaip gali paveikti žmogų. 

Skalbiklis TRI-BIO Natural Color tinka vaikų drabužiams bei alergiškiems ir astma sergantiems žmonėms. Šis punktas labai svarbus mano šeimoje.
Ir dar vienas svarbus momentas - ši priemonė lengvai biologiškai suyra, taip aš saugau ne tik savo šeimą nuo agresyvios chemijos, bet ir gamtą.

20170910142633-41216.jpg

Pati pakuotė iš esmės yra standartinė skystų skalbiklių pakuotė, kurią patogu paimti į rankas. Skalbiklis yra koncentruotas, todėl sąlyginai nedidelio svorio pakuotės užtenka 30 skalbimų. Aišku, reikia vadovautis pateikta lentele ir pilti priemonės tiek, kiek rekomenduojama pagal skalbinių užterštumą ir vandens kietumą.

20170910142709-18462.jpg

Pats skalbiklis kvepia labai natūraliai, nėra aštraus kvapo, kaip kad žinomų pavadinimų cheminiuose skalbikliuose. Sakyčiau, kvepia ūkišku muilu ar kažkuo panašiu. Gal kažkam šis kvapas gali ir nepatikti,bet išskalbus drabužiai to kvapo neturi. Skalbiau jau porą kartų ir tikrai drabužiai tiesiog kvepia švara, be jokių sintetinių kvapų.
Skalbiklis yra švelnios balsvos spalvos, be jokių ryškių spavų. Kaip jau minėjau anksčiau - be dažiklių.

20170910142755-29989.jpg

Dėl skalbimo kokybės bent jau kol kas priekaištų neturiu. Išplovė lygiai taip pat kaip iki šiol turėtos priemonės. Dėl labiau suteptų drabužių kol kas nežinau, ar vien skalbiklis susitvarkytų, bet kuriuo atveju, dėmėms išmėginsiu ir dėmių valiklį. Bet jei kalbam apie standartinį skalbimą, kai rūbai nėra labai supurvinti, o tiesiog norim išplauti kažkokius nežymius patepimus, prakaito kvapą ar tiesiog atgaivinti ilgai gulėjusius spintoje drabužius, tai tikrai esu patenkinta rezultatu. Čia nuotraukoje labai mėgiama ir dažnai nešiojama vyro geltona "maikė" ir mano labai mėgstama ir visą vasarą nešiota rožinė suknelė. Po skalbimo spalvos ryškios, niekas nenubluko labiau nei buvo, audiniai vienas kito nenudažė (nenaudojau spalvas sugeriančių servetėlių). Aišku, daug kas priklauso nuo paties audinio kokybės, skalbimo temperatūros, bet manau, jog stiprūs cheminiai valikliai tikrai moka "išėsti" spalvas, todėl labai viliuosi, kad su TRI-BIO taip nenutiks.

20170910142911-12953.jpg

Drabužiai po skalbimo nekelia jokių nemalonių pojūčių, nėra jokių alerginių reakcijų ar paraudimų. Tai tikrai didelis pliusas, nes kai kurie šeimos nariai yra labai jautrūs bet kokiai chemijai ir oda iškart reaguoja.
Aš ir toliau mėginsiu TRI-BIO gaminius ir dalinsiuos su jumis rezultatais, todėl būtinai papildysiu ir šio skalbiklio apžvalgą naujais pastebėjimais, jei tokių bus, ir aprašysiu visus likusius produktus! Tame man padės mano mažasis pagalbininkas, kuris kaip tik ir transportavo visą šitą gėrį į vonią :)

20170910143400-54262.jpg