TRI-BIO švaros priemonių apžvalga. Antra dalis - skystas eko skalbiklis baltiems audiniams

TRI-BIO švaros priemonių apžvalga. Antra dalis - skystas eko skalbiklis baltiems audiniams

11. Sep 2017, 18:55 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Mano antroji TRI-BIO apžvalgos dalis skirta baltų audinių skalbikliui TRI-BIO White.
Kaip ir spalvotų audinių skalbiklis, šis pasižymi lygiai tokiomis pat savybėmis - natūralus, hipoalerginis, tinkantis vaikų drabužiams bei alergiškiems ir astma sergantiems žmonėms, be GMO ir kenksmingų priedų.

20170911184305-62102.jpg


Skalbiklio pakuotė tokia pati - plastiko butelis su patogia paimti rankena. Tik kamštelio spalva - balta. Tai padeda nesusipainioti čiumpant skalbiklį ( spalvotų audinių skalbiklio kamštelis žalias).

Ant pakuotės vėlgi yra dozavimo instukcija ir produkto aprašymas, todėl visada galima pasitikrinti, kiek gi reikia jo pilti atsižvelgiant ir į skalbinių kiekį ir į vandens kietumą.

20170911184523-79156.jpg

Kvapas lygiai toks pats kaip ir spavotojo draugo - neutralus, man primenantis ūkišką muilą, bet jis nėra labai stiprus.
Spava irgi standartinė - balsva. Konsistencija - skysta, bet tirštesnė nei vanduo. Na toks, standartinis skalbiklio tirštumas.
Kad būtų sudėtingiau ir įdomiau, nuspręndžiau ne vien tik išskalbti turimus baltus drabužėlius, bet ir atlikti eksperimentą.
Nepagailėjau vieno pagyvenusio balto rankšluostuko, kurį ištepliojau namie buvusiais dažnačiais produktais - uogiene, kava, kečupu, burokėlių sultimis ir netgi lūpdažiu bei BB kremu su atspalviu. Na, žodžiu, tuo, kas tikrai palieka žymes. Tai dariau su tikslu išmėginti ir dėmių valiklį.

20170911184701-14536.jpg

Visgi bedrus palyginamuosius rezultatus pasiliksiu būtent valiklio apžvalgai. Bet kas mane labai nustebino ir nudžiugino, kad net be valiklio, TRI-BIO White visai neblogai susitvarkė. Tiesa, šokių tokių žymių liko nuo uogienės, kuri, kiek pamenu, yra su mėlynėmis, ir jau suk kaip nori, bet šita uoga tikrai moka tepti. Na dar šiek tiek matosi vieta, kur buvo kečupas. Tik va bijau, kad nuotrauka gyvo vaizdo neperteikia pilnai, tikiuosi, kad visgi matosi rezultatas, nors nuotraukos darytos skirtingu metu "prieš" ir "po". Viršuje yra testui paruoštas rankšluostis, apačioje tas pats rankšluostis po testo. Noriu patikinti, kad jis liko baltas, tiesiog apšvietimas buvo ne toks pats ir fotografuojant iš arti niekaip nepavyko pagauti šviesos. Taigi, baltumas liko tas pats, ir jei įsižiūrėti, matosi tamsesnės žymės nuo uogienės ir kečupo. Visa kita išsiplovė labai gerai, nors tikėjausi, jog neišsiplaus ir lūpdažis :). Todėl rezultatas tikrai geras.

20170911184837-35056.jpg

Išsamesnis "tyrimas" apie dažančių produktų pėdsakų naikinimą jau pakeliui. Laukite trečios dalies :)

Liucyte Liucyte 15. Sep 2017, 15:11

Ir man patiko dėmių išvalymo testas 😀 Šauniai sugalvota 👍

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 13. Sep 2017, 22:58

Ačiū 😀 aš pagalvojau, kad man ir pačiai įdomu paeksperimentuoti. Buvo visai smagu 😀 ir rezultatas gal geriau matosi

V&A mamytė V&A mamytė 12. Sep 2017, 22:41

O kaip fainai pateiktas dėmių išėmimas 👍 Šaunuolė 🌷