Trečioji širdelių meniu diena

Trečioji širdelių meniu diena

08. Feb 2017, 19:25 JurgaMi JurgaMi

Duktė nori saldžių blynelių ‼ O vyras nori kažko sūraus ‼ Tai ką darome? Teko pasitelkti fantaziją ir iškepti dviejų rūšių blynukų: saldžių širdelių ir sūrių žvagždučių.

Širdelės

250 g graikiško ar tiršto natūralaus jogurto, 2 dideli kiaušiniai, 2 šaukštai kokosų aliejaus, 3 šaukštai cukraus
190 g  miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, vanilinio cukraus, bananas.
Kiaušinius išplakame su jogurtu, tirpintu kokosų aliejumi. Miltus persijojame, sumaišome su cukrumi, vanaliniu cukrumi, kepimo milteliais. Sumaišome abu mišinius. Gautą mišinį pilame į širdelės formelę, į formelės virudį įstatome banano riekelę. Kepame iš abiejų pusių po porą minučių.

Žvaigždutės
 
100 g  miltų, 2 kiaušiniai, 1 puodelio vandens, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, 200 g feta sūrio, 100 g virto kumpio, druskos.

Kiaušinius suplakame su cukrumi, vandeniu ir aliejumi. Iki vientisos masės įmaišome miltus. Feta sūrį susmulkinam ir sukrečiame į tešlą. Plonai supjaustome virtą kumpį, suformuojame žvaigždutes.

Keptuvę gerai įkaitinam, sumažinam temperatūrą iki vidutinės ir į formeles vidų pilame po kelis šaukštus tešlos, įdedame kumpio žvaigždutę. Kepame blynelius iš abiejų pusių, po kelias minutes.

Skanaus ‼