Traškūs ir skanūs sausainiukai

Traškūs ir skanūs sausainiukai

09. Apr 2010, 09:00

 

Kai kada namie kepti sausainiai būna skanesni, šviežesni ir tikrai žinome, kad juose nėra jokių konservantų. Tad dalinuosi šiuo paprastu receptu su jumis.

 

Mums reikės:

Miltai - 130 g

Sviesto - 125 g

Cukraus - 50 g

Kiaušinio baltymo- 1 vnt.

Cukraus pudros pabarstymui

Druskos truputį

 

Gaminimas

 

Sviestą išsukame su cukrumi, dedami truputėlį druskos, maišome. Gerai išsukus dedame kiaušinio baltymą.

 

 

Maišome ir po truputį pilame miltus, tešla turi gautis ne skysta, tada sausainiai išlaikys savo formą.

 

 

Formuojame sausainiukus, aš naudojau konditerinį maišelį su antgaliuku, jei neturite, galima pakočioti ir kokiomis norite formytėmis išspausti.

 

Įkaitinus orkaitę 160-180 laipsnių temperatūros, kepame 10-15 min.

Iškeptus galime pabarstyti cukraus pudra.

 

Skanaus!

09. Apr 2010, 16:46

Kadangi paprastučiai, reiks man pamėginti pagaminti 😃 Nes daugiau nieko nesugebu 😛 Ačiū už receptuka 😉

09. Apr 2010, 14:20

Paprasti, ir manau labai skanūs😀

09. Apr 2010, 10:05

bet man tokie patys geriausi ir skaniausi😀 nebaisu vaikui duot, nes pardej net gaideliai su konservantais. tikrai pabandysiu, nes ir vyras megsta i darba isidet visokiu skanumynu

09. Apr 2010, 09:49

kokie paprastuciai 😀