Trakai - ramybės oazė gražios gamtos apsuptyje

Trakai - ramybės oazė gražios gamtos apsuptyje

30. Aug 2020, 22:03 floryte floryte

   Kartais taip būna, kad beatsotogaudamas ten, kur daug žmonių, pavargsti nuo šurmulio. Užsimaniau ramybės kur nors...Ir  mylimas žmogus nusivežė į ramybės oazę gražios gamtos apsuptyje. Net nepatikėčiau, bet tai - Trakai! Seniai bebuvau čia. Važiavome viduryje savaitės, žmonių buvo išties nedaug. Apsistojome čia porai dienų. Lengvas pasivaikščiojimas nuostabios pilies ir Galvės ežero apsuptyje buvo išties puikus.Trakų pilies teritorijoje tiesiog stebėjausi - čia pat, žmonės ežere maudosi, kažkas, atplaukęs valtele, užkandžiauja prisėdęs ant pievutės...Visuomet maniau, kad čia to daryti negalima...Žinoma, kas nėra buvę, verta aplankyti pilyje esantį muziejų.

Taip, Trakai - vandens pramogų vieta. Dažnai plaukioja turistus plukdantys įvairūs laiveliai - telieka tik išsirinkti, kuriuo plaukti. Išplaukėme ir mes pasivažinėti vandens dviračiu, besileidžiant saulei. Nuostabūs vaizdai...

Dienos metu ežere lengvai paviršiumi žmonės plaukiojo irklentėms. Pati neišdrįsau...Bet likau sužavėta. Manau, kas nebijo vandens, tai taip puiku!

Niekada neteko Trakuose lankytis sutemus. Nuostabiai atrodo apšviesta pilis ir tiltas, kuriuo sutemus mėgavomės tik dviese. Vakare dar ilgai sėdėjome kavinukėje prieš pilį gerdami kokteilius ir besimėgaudami vakaro malonia gaiva...Tiesa, kavinukės užsidarė kažkaip per greit, kaip vasaros sezonui, bet prisėsti, išties yra kur.

Tiesa, visi žinome, kad Trakai žymūs kibinais. Tiesiog privaloma čia jų paragauti. Užsukome į "Senąją kibininę". Išalkę "prisiritinome" ne tik kibinų, bet ir cepelinų...

Nakvynei apsistojome viešbutyje "Apvaliojo stalo klubas", kuris yra tiesiog prieš pilį. Tiesa, iš savo kambario vaizdo į pilį neturėjome, bet nustebino, kad kambariai turi savitą stilių: visuose - ypatinga ant sienų esanti tekstilė, subtilios interjero detalės. Automobilio parkavimui užsisakėme vietelę čia pat, viešbučio kieme (Trakuose automobilių parkavimas - visur mokamas).

Viešbutyje yra puikus restoranas, garsėjantis savo virtuve. Svarbiausia - neprisikirsti per daug kibinų, pasiliekant vietos pasimėgavimui šiame restorane.

 

Gintarep Gintarep 31. Aug 2020, 10:00

Panorau?nors šįmet Trakus skersai-išilgai išmaišėme. Taaaaaip, prietemoje kažkas nerealaus. Po nuotolinio darbo, dažnai užkabindome prieblandą.

floryte floryte 30. Aug 2020, 23:27

Ačiū, Jaldija!?

jaldija jaldija 30. Aug 2020, 23:10

Labai gražu, o dar taip gražiai ir paprastai viską aprašote.
Apie ką berašytumėt, skaityti jūsų mintis malonumas