Kai norisi pasigaminti greito maisto, o sumuštiniai jau pabodę, metas gaminti tortilijas. Tai greitai pagaminamas, vaikų mėgstamas užkandis. Įdarui tinka labai daug kas, galimas ir saldus, ir mėsiškas ar vegetariškas variantas. Arba tai, kas tuo metu yra likę šaldytuve.
Vienas svarbesnių dalykų yra tortilijos sulankstymas. Ilgą laiką gaminome paprasčiausiai perlenktas pusiau. Tokias gan plokščias variantas gaudavosi. Bet pamačiusi dar vieną tortilijų lankstymo būdą, nuo šiol tik taip gaminu. Toks būdas dar ir be galo patogus valgymui.
Reikia įpjauti tortilijos lakštą iki vidurio. Gaminimas itin paprastas: patepti mėgstamu padažu (majonezo, kečupo, man labai patiko su pesto padažu), berti sūrio, dėti mėgstamo kumpelio ar faršo. T.p. puikiai tiko šiųmetis palangių derlius - svogūnų laiškai. Norint daugiau daržovių tinka pekino kopūstas, paprika, kukurūzai ir pan. Įdaras kiekvieno fantazijos ir skonio reikalas.
Susilankstę tokius kaip vokelius pakaitiname keptuvėje (be riebalų) kol paskrunda ir viskas, skanaujame.
Greitas, sotus ir visai šeimai patinkantis užkandis. Kas gaminate, ko gero pritarsite.
Oi mer irgi 😀 Jei norite sveikesnio pagrindo, tai yra pilnagrūdės, dar yra žalios tortilijos (su špinatais), rausvos (su pomidorais) ir kt 😀
Tikrai pritariu! Mūsų šeima tortilijas irgi labai mėgsta!?