Tortas su aguonomis

Tortas su aguonomis

12. Dec 2010, 08:30

Elfe kviečia paragauti sekmadieninio deserto...

 

Jums reikės:

- 250 ml grietinės,

- 200 g sausainių,

- 1 stiklinės cukraus miltelių,

- citrinos rūgšties,

- 100 g smulkintų lazdynų riešutų,

- 1 stiklinės aguonų

- 2 šaukštelių želatinos,

- 1 pakelio vaisių ar uogų želė,

- papuošimui uogų.

 

Kaip pagaminti:

 

sausainius sulaužykite gabalais.

Želatiną užpilkite stikline pieno, išbrinkinkite, tuomet ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite. Paruoškite masę: sumaišykite grietinę, suberkite cukrų, žiupsnelį cirtinų rūgšties, riešutus, aguonas, viską kruopščiai išmaišykite.

Su turima mase užpilkite sausainius. Ir pamaišykite.

Supilkite piene ištirpintą želatiną, dar kartą pamaišykite, sukrėskite į torto formą ir padėkite į šaldytuvą stingti.

 

Paruoškite želė: užpilkite perpus mažesniu kiekiu vandens, nei nurodyta ant pakelio. Padėkite  šaltai, palaukite, kol želė pradės stingti (pasidarys kaip kisielius). Sustingusio torto viršų papuoškite turimomis uogomis, ant viršaus užpilkite stingstančią želė.

 

Dar dėkite į šaldytuvą.

SKANAUS.

12. Dec 2010, 12:15

nebeatsimenu,kaip pasivadina,bet kiekvienoj didesnej maximoj yra, tokie nedideli pakiukai po 3 supakuoti ir ten ,butent virsuj apipilti jie yra skirti 😉

12. Dec 2010, 11:15

O cukraus milteliai tai cukraus pudra?

12. Dec 2010, 11:14

Yra toks "Želė cukrus "multi" Dan sukker

12. Dec 2010, 11:12

kaip skaniai atrodo 😀 juratux aš turiu tą spec. žėlę viršui puošti 😀 reikės dukrutės mėnesiadieniui padaryti 😀 ačiū 😀

12. Dec 2010, 10:27

nesu nieko panasaus ragavusi................... o kur gauti special zele Jurate?

12. Dec 2010, 10:23

mmmm, skaniai atrodo ir taip paprasta, reiks pasidaryti 😀

12. Dec 2010, 08:54

mmm... kaip skanu,as toki su jogurtu arba kefyru darau ,o virsuje aplieti uogytes yra speciali zele 😉 kuri labai lengvai ir greit sustingsta ir uogytes padengia tokiu blizganciu sluoksniuku (kaip ant pirktiniu tortu) 😉