Elfe kviečia paragauti sekmadieninio deserto...
Jums reikės:
- 250 ml grietinės,
- 200 g sausainių,
- 1 stiklinės cukraus miltelių,
- citrinos rūgšties,
- 100 g smulkintų lazdynų riešutų,
- 1 stiklinės aguonų
- 2 šaukštelių želatinos,
- 1 pakelio vaisių ar uogų želė,
- papuošimui uogų.
Kaip pagaminti:
sausainius sulaužykite gabalais.
Želatiną užpilkite stikline pieno, išbrinkinkite, tuomet ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite. Paruoškite masę: sumaišykite grietinę, suberkite cukrų, žiupsnelį cirtinų rūgšties, riešutus, aguonas, viską kruopščiai išmaišykite.
Su turima mase užpilkite sausainius. Ir pamaišykite.
Supilkite piene ištirpintą želatiną, dar kartą pamaišykite, sukrėskite į torto formą ir padėkite į šaldytuvą stingti.
Paruoškite želė: užpilkite perpus mažesniu kiekiu vandens, nei nurodyta ant pakelio. Padėkite šaltai, palaukite, kol želė pradės stingti (pasidarys kaip kisielius). Sustingusio torto viršų papuoškite turimomis uogomis, ant viršaus užpilkite stingstančią želė.
Dar dėkite į šaldytuvą.
SKANAUS.
nebeatsimenu,kaip pasivadina,bet kiekvienoj didesnej maximoj yra, tokie nedideli pakiukai po 3 supakuoti ir ten ,butent virsuj apipilti jie yra skirti 😉
O cukraus milteliai tai cukraus pudra?
Yra toks "Želė cukrus "multi" Dan sukker
kaip skaniai atrodo 😀 juratux aš turiu tą spec. žėlę viršui puošti 😀 reikės dukrutės mėnesiadieniui padaryti 😀 ačiū 😀
nesu nieko panasaus ragavusi................... o kur gauti special zele Jurate?
mmmm, skaniai atrodo ir taip paprasta, reiks pasidaryti 😀
mmm... kaip skanu,as toki su jogurtu arba kefyru darau ,o virsuje aplieti uogytes yra speciali zele 😉 kuri labai lengvai ir greit sustingsta ir uogytes padengia tokiu blizganciu sluoksniuku (kaip ant pirktiniu tortu) 😉