Kodėl šis torčiukas pavadintas "Konstancija", nežinau, nes praktiškai toks pat receptas yra ir torto "Napaleonas".
Na bet mane labai sužavėjęs šio torto paveikslėlis žurnale privertė tučtuojau imtis darbo!
Taigi, tešlai mums reikės:
250 g miltų;
250 g sviesto;
1 st. grietinės;
2 kiaušinių trynių;
citrinos sulčių.
Kremui:
2 st. pieno.
200 g cukraus;
150 g sviesto;
100 g miltų;
2-5 kiaušinių trynių;
1 citrinos.
Gaminimo eiga:
Beriame ant stalo miltus, į juos tarkuojame šaltą sviestą. Ant viršaus pilame grietinę, 2 trynius, citrinos sultis ir masę kapojame peiliu.
Kapojame, kol masė pasidaro vienalytė.
Padaliname tešlą į du gabalus, įsukame į maistinę plėvelę ir dedame porai valandų į šaldytuvą.
Paėmę vieną tešlos gabalą iškočiojame lakštą. Aš būsimo torto formą dariau stačiakampę, todėl ir lakštas stačiakampis.
Iš to pačio tešlos gabalėlio išėjo dar vienas lakštas. Iš viso gavosi 4 torto lakštai.
Kiekvieną lakštą reikia kepti apie 15-20 min. iki 200 laispnių įkaitintoje orkaitėje. Kai truputėlį lakštas apkepa, karštį sumažinkite.
Štai iškepti visi lakštai (šalia keli tešlos gabalėliai trumpiniams).
Toliau gaminame kremą.
Užviriname pieną su cukrumi.
Miltus pakepiname svieste.
Neišsigąskite, štai kas gaunasi iš sviesto ir miltų masės. Viskas gerai, gaminame toliau.
Tada į miltų ir sviesto mišinį po truputėlį pilame verdantį pieną ir sukame mediniu šaukštu.
Sukamą kremą vėsiname, įstatę į indą su šaltu vandeniu. Kai atvėsta, sukant mušame po kiaušinio trynį. Jų reikės tiek, kad kremas būtų tepamas. Tuomet supilame vanilinį cukrų, įtarkuojame nuplikytą visą citriną (aš išspaudžiau tik citrinos sultis).
Kiek galima daugiau atvėsinkite kremą. (Po sukimo kremą pastačiau balkone, kad visiškai pravėstų).
Na ir torto sutepimas:
Į lėkštę dedame lakštą, užpilame ant jo kremo, dedame kitą lakštą ir vėl kremas, taip sudedame visus lakštus.
Ant viršutinio lakšto supilame visą likusį kremą, apibastome trupiniais.
Dedame į šaldytuvą (arba į balkoną) nakčiai.
Ryte - mėgaujamės!
Skanaus!
p.s. Tokio šaunaus rezultato nesitikėjau. Kepsiu šį torčiuką šį savaitgalį MAMOS gimtadieniui!
na matyt per mazai meiles idejote, nes man taip pat kepant antra karta gavosi visiskai kitoks nei pirmaji ☹ gavosi zymiai prastesnis, lapai kazkodel neiskilo kaip reikiant ☹ o ir krema keiciau sike tiek, dejau tik viena kiausinio tryni, ir ji paviriau ilgiau, tai gavosi jis tirstas ir tie lapai ne taip sumirko kaip reiketu.
Aciu uz recepta 😉 Nusirasiau viska, reikes kada isbandyti 😀
sugedo nuotaika visai dienai... NESIGAVO ☹
grietines parasyta 1 st. tai visas didysis grietines indelis?
Teko matyti šį receptuką kažkokiam žurnale receptų, turiu kažkur 😀 pabandysiu prie progos 😉
Man irgi skaniai atrodo, bet riebokai 😀 kas dėl vaikučių, tai vengiu duoti patiekalus su žaliais kiaušiniais, šiuo atveju tokio tortuko dvimetukei neduočiau dar...bet ačiū už receptuką 😀 👍 🌷
tik dabar galvoju, jei vaikuciu gimtadieniui tai nezinau ar vaikuciams tinka, nes prisiminkite, jog i krema dedasi zali kiausiniu tryniai, o pats kremas pakankamai riebus. Del skanumo tikrai skanu! 😀
as tiesiau ta sviestini popieriu, tai ant jo uzdedi laksta, kadangi tesloje daug sviesto tai jis neturetu prilipti ant skardos vienos, nes man ant to popieriaus gan daugokai isiskyre riebalu😀
mmmm kaip skanu... 😍
ausryte12 o tuos sluoksnius teslos. Orkaitei kepti reikia ka nors i skarda pilti ar nieko? neprilps?
butinai isbandysiu ! aciu uz issamu paaiskinima ! 🌷
ausryt savaitgali zadame kepti 😀
taip, is pradziu gaunasi trapus, jei pastovi kelias dienas saltai, sumirksta ir gaunasi visas toks dregnas lipsnus 😀
Laba šauniai atrodo, ir dekui už išsamų aprašymą 😀
Na neįtikėtinai paprastai ir skaniai atrodo 😀 Gal reikės pamėginti sūnelio gimtadiniui šį šeštadienį? 😀 O jis gaunasi trapus?
Labaiiiiiii skaniai atrodo 😀 mmm 😀