Tikrai tikrai, garantuoju, kad tokio dar nevalgėt :D na, skonis jo kaip ir visų, bet paruošimo būtas gana netikėtas, tačiau svarbiausia - lengvas.
Taigi, reikės 4 kiaušinių, 3 pakelių varškės, 4 šaukštų cukraus, lavašo, ko nors paskaninimui, pvz bananų, obuolių ar šokolado (savo nuožiūra).
Pirmiausia pasiruošiam įdarą. Sumaišom tris pakelius varškės, tris kiaušinius ir tris šaukštus cukraus. Originaliame recepte įmaišomi dar trys smulkiai pjaustyti bananai, šitame aš naudojau obuolius su cinamonu.
Toliau išsivyniojame lavašą ir ant jo tolygiai paskirstome įdarą.
Užlenkiame kraštus
Vyniojame
Suvyniotą gabalą sudedame į skardą ir užpilame viršų su mišiniu iš grietinės, kiaušinio ir vieno šaukšto cukraus.
Kaip matote, tinkamos skardos neturiu, tad tenka improvizuoti :) ir šiek tiek pagrūsti, mat ji ir ne tik platoka, bet ir šiek tiek trumpoka.
Kepti tereikia pusvalandį, mums ypač skanus atšalęs.
Jis gana sotus, tad užtenka ir nedidelio gabalėlio.
Skanaus :)
Atrodo labai skanu ir paprasta. Bandysim! 😀
Išbandyta!! Tikras skanumynas! Ir net panašaus skonio kaip štrudelis 😀
Ojėtau, koks įdomus! O kas svarbiausia - greitas 😀 išmėginsim 😀
Koks įdomus ir atrodo greitai paruošiamas receptas. Bandysime savaitgalį pasigaminti 😀
Bandysim kept?
Kristina, mmmm...jau ateinu paragaut 😀