TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. "Už Raseinių, ant Dubysos..."

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. "Už Raseinių, ant Dubysos..."

01. May 2020, 21:07 jaldija jaldija

Visai nesenei sužinojome apie naują pažintinį taką Raseinių rajone. Vos tik buvo sušvelnintas karantinas, pasinaudojome galimybe lankytis tokio pobūdžio objektuose.
Rasti šį  “Maironio taką padubysiu” pasirodė šiek tiek sunkiau nei mums atrodė. Na gal buvome patys kalti, per mažai pasiieškoję informacijos internete.
Žinojome, kad tako pradžia Kaulakiuose ( Raseinių rajonas), ties Dubysos regioninio parko lankytojų centru. Nuvykę ten radome gražų stendą, su tako pavadinimu ir nurodytu jo atstumu 13 kilometrų.

O į kurią pusę patraukti nesupratome. Porą žingsnių žengėme į šiaurę, porą į pietus...Sukiojomės aplink, bandydami susiorentuoti, nežinia kaip būtų pasibaigę mūsų bandymas suprasti nuo kur pradėti kelionę, jei ne iš centro išėjęs darbuotojas ir nukreipęs mus  tinkama kryptimi. Tako pradžia dar gerokai toliau, bene už kilometro nuo centro, laukuose ties ūkininkų  fermomis yra aikštelė, ten galima palikti automobilį ir pradėti kelionę.
Be to, kad tako pradžia taip gerokai pasislėpusi ir be aiškių ženklų, šis takas turi dar vieną  nemažą minusą, kad tą patį maršrutą reikėtų žingsniuoti du kartus,pirmyn ir atgal. Tai išeitų: 13 + 13 km.
Sukuriame planą, kad vienas, mažiausiai mėgstantis žingsniuoti, važiuoja į kitą tako galą )Betygalos miestelyje) ir ateina pasitikti tų, kurie  keliauja nuo tako pradžios.
Ženklus reikia stebėti labai akylai, nes kartais nemažą atstumą tenka nueiti kol įsitikini, kad tikrai keliauji teisingai. Be abejo orientyras visada pašonėje tekanti Dubysa.

Gamta nuostabi, atsiveriantys vaizdai kerintys, nors žalumos dar ir mažoka.
Įvairūs stendai, suoliukai, liepteliai, ant kurių  yra arba paaiškinimai apie vietovę, augmeniją, fauną, arba su Maironio eilėmis,  labai paįvairina maršrutą.








Matėme ir daugiakamienę liepą, ir seną į malūną.,O tokios sodybos nuo amžiaus beveik pasislėpusios žemėje atrodė kerinčiai ir paslaptingai.


Kelio pabaigoje priėjome Šv.Jono šaltinėlį, kurio vanduo pasak žmonių teikia energijos ir žvalumo.

Kadangi keliauti atgal nereikėjo, mes drąsiai galime sakyti: jis puikus. Tą pačią dieną suktis ir eiti atgal nenorėtume, kad ir kaip mėgstame keliauti.
 

Gintarep Gintarep 02. May 2020, 14:26

Kaip čia dailu. ?Labiausiai mums ovalūs pažintiniai takai. Na, jei 3 km gali grįžti, bet grįžti ir čia tuo pačiu taku mažai norisi, nes norisi kažko kito atrasti.