TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ.  Suaugusiųjų mokymosi savaitė

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Suaugusiųjų mokymosi savaitė

17. Nov 2021, 00:27 jaldija jaldija

Ar žinojote, kad jau ne pirmi metai rengiamos suaugusiųjų mokymosi savaitės. Įvairūs renginiai, paskaitos, edukaciniai užsiėmimai nuvilnija per visą Lietuvą. Suaugusiems duris atveria bibliotekos, muziejai, švietimo įstaigos. Užsiėmimus bei veiklas organizuoja suaugusiųjų švietimo, mokymo ir kultūros įstaigos bei organizacijos.

Kiekvienais metais tos savaitės turi vis kitokius pavadinimus: „Mokymosi spalvos“, „Susitikime mokytis. Kartu mes galim!“, „Mokymosi pasaulis laukia. Keliaukim!“, „Lietuva mokosi: iš praeities į ateitį“, „Mokymosi galia ir žavesys“. Šiemet skamba taip:  „Mokaisi – gyveni, gyveni – mokaisi!“.

Įdomu, kokie renginiai vyksta jūsų miestuose.

Pas mus daug dėmesio skiriama  edukacijoms, ekskursijoms. Užmačiau, kad net stalo žaidimų vakaras bus. Be abejo, yra ir švietėjiškų paskaitų. Tikrai įdomu, galbūt tai daugiau orientuota į senjorus, iš tiesų nežinau, bet manau, kad tinka visiems suaugusiesiems. Aišku, kad ir kaip norėtųsi, sudalyvauti visur niekaip neišeina.

Bet, mama kaip uoli mokinukė, užsiregistravo net į tris užsiėmimus. Pirmasis buvo istorinė pamokėlė apie Vytėnų  vienuolyną (veikusį Jurbarko rajone), bei žvakių liejimas. Labai puikia viskas parengta, kol aušo vaškas mūsų formelėse, klausėmės istorijos apie savo kraštą.

Pats žvakių liejimas - mokslo nereikalaujantis užsiėmimas, tiesiog smagiai ir kokybiškai praleistas laikas.

Pats proceso atlikimas buvo labai malonus. Norėjosi išbandyt vis kitą ir kitą formelę, tad štai kiek grožybių parkeliavo į mūsų namus.

Buvau pripratus visada į tokius užsiėmimus eiti su vaiku, o šį kartą pati buvau vaikas ir su didžiausiu užsidegimu viską norėjau išbandyti. 
 

Gintarep Gintarep 18. Nov 2021, 09:33

Fantastika!!!! Gal kuri mamytė kažką panašaus užmatė Vilniuje? Būtinai su dukrele nueičiau ?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 18. Nov 2021, 06:12

Labai gražu!

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 17. Nov 2021, 11:16

Kaip gražu tos žvakės - neįtikėtina 😀 Aš irgi norėčiau 😀