Jeigu mėgstate obuolių pyragą, pabandykite išsikepti ir sausainukų su obuoliais. Mūsų namuose jie dar geriau įvertinti ne pyragas. Pavadinome suktinukais sausainukais.
Reikia:
Obuolių (4-5)
1v.š. smulkaus cukraus;
200g margarino kepiniams;
200g grietinės;
650ml miltų;
1 pakelio vanilinio cukraus;
2 kiaušinių trynių;
Žiupsnelio druskos.
Miltus suberiame į didelį dubenį ir sumaišome su žiupsneliu druskos ir pakeliu vanilinio cukraus. Per vidurį padarome duobutę ir sudedame smulkintą margariną, grietinę, kiaušinių trynius. Tešlą suminkome ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.
Obuolius nulupame, išimam sėklas ir supjaustome mažomis skiltelėmis..
Tešlą kočiojame, susipjaustome juostelėmis. Imame obuolio skiltelę ir ją apvyniojame.
Dedame į skardą ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai apskrunda.
Jei norisi daugiau saldumo, obuolio skilteles galima pabarstyti cukrumi ir šiek tiek palaukti, prieš apvyniojant tešla.
Vaikystėje panašius kepdavome į vidų dėdami želatininius saldainius. Būdavo labai skanūs ir išskirtiniai sausainiai.
Skanaus.
Ačiū už receptą, panelė galės paeksperimentuoti?
Na atrodo jau tokie tobuli!?