TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Raudonė - miestelis, kuriame visada galima atrasti ką nors naujo

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Raudonė - miestelis, kuriame visada galima atrasti ką nors naujo

31. May 2020, 19:44 jaldija jaldija

Jau seniai supratome, kad kiek besilankytume kokioje nors vietoje, visada galima atrasti ką nors naujo, arba pastebėti tai, ko anksčiau nepastebėjome.
Gyvenimas nestovi vietoje, todėl ir lankytinos vietos, miestai, miesteliai atsinaujina, keičiasi.
Todėl niekada negalima sakyti: buvau, viską mačiau.
Štai ir mes vėl apsilankome Jurbarko rajono miestelyje Raudonėje. Raudonė garsi savo nepaprasto grožio pilimi, bokštu, nuo kurio galima pažvelgti į apylinkes, pamatyti savo vandenis plukdantį upių tėvą Nemuną.
Pats miestelis gražiai sutvarkytas, prie pilies yra parkas, kuriame tikrai era pasivaikščioti.
Ir nors galėtume pasakyti, kad pilis ir jos aplinka graži savo didingumu, parkas gražus savo natūralumu. Kad gal nereiktų štai tokių priedų.

Bet tai yra priemonės patraukti žmonių dėmesį. Gal kas pasakytų, kad tai neskoninga, “pigu”.
Mes kaip visada žvelgiame į tai kaip į naujai atsiradusį objektą.

Štai netoli pilies esančiame pastate įsikūrusi Raudonės biblioteka, nustebino mus nauju “rūbu” pasipuošusia siena", kuri vaizduoja gyvenimą pilyje.

Net ir lauko bibliotekėlė įsikūrė šalia pilies. Galbūt išėjus pasivaikščioti po pilies parką kas nors ras čia knygą sau, arba atvirkščiai, papildys lentyną jau perskaityta savo knyga.

Pavėsinė, suolai, staliukai, mums taip pat nematyti, nors lankėmės čia  berods prieš metus.


Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo  trisdešitmečio proga, miestelyje buvo imta kurti naują lankymosi objektą "MUMI 30" parką., kurio atidarymas dėl karantino taip ir neįvyko. Bet jis atviras visiems, nors ir nepilnai sutvarkytas. Neaišku koks bus tolimesnis jo likimas.
Įdomu tai, kad čia sukurtas žaidimas apimantis visus tuos 30 nepriklausomybės metų, paminint svarbesnius įvykius.
Mes nepasigilinome į žaidimo taisykles, tiesiog peržvelgėme datas ir įvykius. Naudinga prisiminti, ypač jaunąjai kartai. O žydinčios obelys labai papuošia teritoriją, nors ji ir gana apleista.




Na ir miestelio pakraštyje atradome dar vieną teritoriją, patraukusią mūsų dėmesį. Tai tiesiog šio miestelio gyventojų šalia savo namų, kuriamas parkelis, atviras praeiviams.


 
Tai  tik keletas nuotraukų iš to ką galima pamatyti šiame miestelyje. Visko parodyti neįmanoma, reikia čia pabuvoti.
Likome labai patenkinti šia savo išvyka, nors galėtume pasakyti, kad Raudonėje  lankėmės 100 kartų.  Vadinasi verta apsilankyti ir 101 - ąjį kartą.

Gintarep Gintarep 31. May 2020, 23:36

Puiku, kad nestovi miestelis vietoje, vis ką nors naujo, įdomaus pasiūlo. Nuotraukos primins šį laikmetį, kurio metu dėvėjome kaukes, jas skalbėme ir...
džiovinome prisegę skalbinių segtukais tik gal mažesniais ?